Ο Ιωνάς απαντά στον Γ.Γ.ΑΚΕΛ για τους πασσάλους ΑΗΚ

Ελλείψει οποιωνδήποτε επιχειρημάτων, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κατηγορεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης για ανάμειξη του Δικηγορικούimagew του Γραφείου στο σκάνδαλο με τους πασσάλους της ΑΗΚ, όταν γι΄ αυτό προ καιρού έχει μιλήσει ο Γενικός Εισαγγελέας και έχει κριθεί ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη, αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.σε γραπτή απάντησή του που δημοσιεύει το ΓΤΠ, στις αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«΄Αραγε, γιατί επανέρχονται σε θέματα που έχουν ήδη διερευνηθεί; Μήπως γιατί επί της διακυβέρνησης Χριστόφια-ΑΚΕΛ γίνονταν πράγματα και θαύματα, τα οποία συγκαλύπτονταν και αποκαλύφθηκαν σήμερα, μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν επί αυτής της Κυβέρνησης και έχουν οδηγηθεί στα Δικαστήρια και για τα οποία καταδικάστηκαν ακόμη και πολιτικά πρόσωπα;», αναφέρει ο Υπουργός.

Προσθέτει ότι το ΑΚΕΛ οφείλει να παραδεχτεί ότι μόνο επί της παρούσας Κυβέρνησης λήφθηκαν και λαμβάνονται μέτρα κατά της διαφθοράς.

Συμπληρώνει ότι επαναφέρουν την κριτική τους για τις Φυλακές, όταν η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε, ήταν αποτέλεσμα της δικής τους ανοχής.
«Φαίνεται ότι ξεχνούν τις Εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και τις συνθήκες εξαθλίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κληθήκαμε να αναμορφώσουμε το σωφρονιστικό σύστημα και πετύχαμε να διαμορφώσουμε Φυλακές που δεν έχουν καμία σχέση με τις Φυλακές της δικής τους διακυβέρνησης. Γι΄ αυτό με υπευθυνότητα διορθώσαμε τα όσα μας άφησαν και επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος», αναφέρει.

Ο κ. Νικολάου λέει επίσης ότι ουδείς περίμενε να ασκηθεί κριτική περί αξιοκρατίας στις προαγωγές στην Αστυνομία, όταν μάλιστα οι προαγωγές που έγιναν επί της διακυβέρνησής τους, κρίθηκαν από το Δικαστήριο ως αναξιοκρατικές.
«Κληθήκαμε να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις που Δικαστηρίου και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Κληθήκαμε και εφαρμόσαμε αξιοκρατικά κριτήρια όπως έχουν ερμηνευτεί από το Δικαστήριο. Αφήσαμε στο περιθώριο τα αναξιοκρατικά κριτήρια που εφάρμοζε το ΑΚΕΛ. Ας μην μας κάνουν μαθήματα αξιοκρατίας, όταν οι πράξεις τους έχουν κριθεί από το Δικαστήριο ως αναξιοκρατικές», καταλήγει.