Γνωρίζουν το δήμιο των Φόλεϊ και Σάτλοφ

 

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης των δημοσιογράφων Φόλεϊ και Σότλοφ, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ταυτότητα ή εθνικότητα.Δήμιος Τζιχ.

Μιλώντας σε έναν στενό κύκλο δημοσιογράφων, ο διοικητής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ συμπλήρωσε ότι περίπου 25 αμερικανοί πολίτες πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος και ότι αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.Πριν από τρεις εβδομάδες και οι βρετανοί είχαν δηλώσει ότι είναι «κοντά» στην ταυτοποίηση του εκτελεστή, την ώρα που βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν έναν ράπερ ως τον δήμιο του αμερικανού δημοσιογράφου.

Πώς απέτυχε η αμερικανική επιχείρηση απελευθέρωσης του Φόλεϊ

Πρόσφατα, η μητέρα του Τζέιμς Φόλεϊ δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι η περίπτωση του γιου της ήταν μια «ενόχληση» για την αμερικανική κυβέρνηση.Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το CNN, η Νταϊάν Φόλεϊ εξήγησε ότι η οικογένειά της είχε απειληθεί με ποινικές διώξεις, αν προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς του γιου της, γιατί αυτό ήταν παράνομο.

Η οικογένεια είχε επίσης ενημερωθεί ότι κανένας κρατούμενος δεν θα ανταλλασσόταν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Φόλεϊ και ότι η κυβέρνηση δεν θα πραγματοποιούσε στρατιωτική επιχείρηση.

Η οικογένεια είχε δεχθεί προειδοποιήσεις να μην «πάει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης» και «έλαβε διαβεβαιώσεις» ότι υπήρχε μέριμνα για την υπόθεση του δημοσιογράφου.