Πλειοψηφούν οι ξένοι στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου


Εκλέγηκαν άλλα δύο μέλη χθες

 

Πλειοψηφούν οι ξένοι  στο  Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου  και σε αυτο εκπροσωπούνται μόνο τρεις Κύπριοι, οι Μάικ Σπανός, Δρ Χριστόδουλος Πατσαλίδης και Ιωάννης Ζωγραφάκης. σε σύγκριση με οκτώ που είναι όλοι  ξένοι.Unknown

Χθες άλλα δύο νέα μέλη έχουν εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) της Τράπεζας, με ισχύ σε κάθε περίπτωση από την αντίστοιχη ημερομηνία έγκρισης του διορισμού τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, πρόκειται για τους Anat Bar-Gera και James B. Lockhart III.

Επίσης, έχουν επανεκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο οι Διοικητικοί Σύμβουλοι Dr Josef Ackermann, Maksim Goldman, Μιχάλης Σπανός, Arne Berggren, Lyn Grobler, Dr Michael Heger, John Patrick Hourican, Δρ Χριστόδουλος Πατσαλίδης και Ιωάννης Ζωγραφάκης.

Επιπλέον, η ΕΓΣ σημείωσε τον επαναδιορισμό των Ernst & Young ως Ελεγκτές της Εταιρίας για το έτος 2016, βάσει του Άρθρου 383(2) του Companies Act, 2014 της Ιρλανδίας και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την αμοιβή τους.

Ειδικές εργασίες

Εξάλλου, η ΕΓΣ αποφάσισε επίσης να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την έκδοση μετοχών χωρίς εφαρμογή των προτιμησιακών δικαιωμάτων σύμφωνα με το Άρθρο 1022 του Companies Act 2014 και να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τη μη εφαρμογή προτιμησιακών δικαιωμάτων σε σχέση με πρόσθετες συνήθεις μετοχές σύμφωνα με το Άρθρο 1022 του Companies Act 2014 όσον αφορά την χρηματοδότηση μιας συναλλαγής.

Επίσης, η Συνέλευση αποφάσισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για κατανομή συνήθων μετοχών στη μετατροπή ή ανταλλαγή Επιπρόσθετου Πρωτοβάθμιου Κεφαλαίου Μετατρέψιμου σε Μετοχές και για τη μη εφαρμογή εκ του νόμου δικαιωμάτων προτίμησης ως Άρθρο 1022 του Companies Act 2014 για τις μετοχές που εκδόθηκαν σύμφωνα με το Ψήφισμα 8.

Επιπλέον, η ΕΓΣ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για επαναγορά ιδίων μετοχών της Εταιρίας και να καθορίσει το εύρος τιμής στην οποία η Εταιρία μπορεί να κάνει ξανά κατανομή τις ίδιες μετοχές.

Τέλος, η ΕΓΣ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με ειδοποίηση τουλάχιστον 14 καθαρών ημερών, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Πρόσκλησης για τη σύγκληση της ΕΓΣ που ανακοινώθηκε στις 31 Ιουλίου 2017.

Η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι τα πιο πάνω ψηφίσματα που συνιστούν Ειδικές Εργασίες ισχύουν μέχρι την επόμενη ΕΓΣ ή τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ή όποιο συμβεί νωρίτερα.