Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ελλάδα-αναστέλλεται η μετάβαση της Κυπριακής ομάδας πυρόσβεσης

Δεν θα μεταβούν στην Ελλάδα οι εξήντα Κύπριοι πυροσβέστες, όπως είχε ανακοινωθεί, καθώς αυτή τη στιγμή  δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, αλλά ούτε και στην Ηλεία από το πρωί της Τετάρτης.kalamos-fotia_0

Η έλευση των Κυπρίων πυροσβεστών ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης, όμως ένα τεχνικό πρόβλημα στο C-130 που θα τους μετέφερε άλλαξε τα δεδομένα. Σε σημερινή επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αποφασίστηκε να μην μεταβούν στην Αθήνα, ενώ συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να παραμείνουν σε επικοινωνία σε περίπτωση αναζωπύρωσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις που επιχειρούσαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Καπανδρίτι κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο μικρές εστίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται διαχειρίσιμες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν πλέον επικεντρωθεί σε εναέριες ρίψεις σε περιοχές όπου υπάρχει ανησυχία για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Ηλεία, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο το οποίο χθες βράδυ κατευθύνθηκε προς το χωριό Περιστέρι.