Θέλουν μόνο το Φ.Α.της Ρωσίας

merkel-antitheto-sto-diethnes-dikaio-to-dimopsifisma-stin-krimaiaΗ Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά δεν προτίθεται στο παρόν στάδιο και ενόψει του χειώνα που προβλέπεται δριμύς ) να τερματίσει την ενεργειακή συνεργασία της με τη Ρωσία .Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις που έκαε την Δυτέρα (29 Σεπτεμβρίου η  Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.Οπως δήλωσε « επί του παρόντος υπάρχουν σοβαροί λόγοι οι οποίοι συνηγορούν υπέρ του να συνεχιστεί η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία. Πρόσθεσε όμως ότι  αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει βασικές αρχές.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο την οποία παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι μεσομακροπρόθεσμα, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η αναθεώρηση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης από μέρους της διεθνούς κοινότητας στη Ρωσία και ότι η Γερμανία και η Φινλανδία είναι σύμφωνες προς αυτό.

Πρόσθεσε δε ότι δεν κρίνει πως υπάρχει το περιθώριο για τη χαλάρωση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.