Ο Γ. Περδίκης ενέγραψε θέμα στη Βουλή για φύλαξη εμπορευματοκιβωτίου με ραδιενεργά υλικά σε χώρους του Γ.Νοσοκομείου Λευκωσίας

Υστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη δημόσια συζήτηση για τις κλειστές ραδιενεργές πηγές κοβαλτίου Co-60 οι οποίες βρίσκονται σε κοντέινερ από το 2006 (11 χρόνια τώρα) Μπολντόζες καταστρέφουν τα ακτινοθεραπευτικάστον περίγυρο του Νέου Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο  Γιώργος Περδίκης, Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων- ενέγραψε θέμα στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής.Ο Γ.Περδίκης ζητά όπως εξεταστεί αυτεπάγγελτα  το θέμα :« Οι πιθανοί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα για την υγεία των καρκινοπαθών του ογκολογικού τμήματος, από την πλημμελή φύλαξη εμπορευματοκιβωτίου το οποίο περιέχει ραδιενεργά υλικά σε χώρους του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας».

Ο ΕΛ.Α-ΖΩ, με ανακοίνωση του αναφέρει , ότι λαμβάνοντας υπόψη ότι από τον Νοέμβριο του 2013 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας αρνείται πεισματικά να συζητήσει το θέμα των Ογκολογικών Υπηρεσιών και της δημιουργίας Κρατικού Ακτινοθεραπευτικού στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφήνει να δημιουργούνται νέα τετελεσμένα σε βάρος των Καρκινοπαθών και του υπό Αυτονόμηση ΓΝ Λευκωσίας, ευελπιστεί τώρα πως δεν θα συγκαλυφθεί  το όλο θέμα.
Επιτέλους, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τραπεζιτών και εμπόρων υγείας δεν πρέπει να αποκρύβονται κάτω από το χαλί, αν πράγματι θέλουμε να έχουμε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓεΣΥ και σωστά Αυτόνομα Νοσοκομεία, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες, εξοπλισμό και στελέχωση, ώστε να καταστούν οικονομικά ανεξάρτητα από την προσέλκυση «πελατολογίου».