Τέσσερις νεκροί κι ένας αγνοούμενος από κατολισθήσεις στα σύνορα Ιταλίας Ελβετίας

 

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται στην ιταλική πόλη Γένοβα έπειτα από πολλές ημέρες βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες.09963068539C3AF84EB9283D78B42409

Σε πολλά τμήματα της Ιταλίας οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει χάος με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και με το κόστος από τις ζημιές να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, τρία χρόνια μετά τον θάνατο επτά ανθρώπων από πλημμύρες στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας 70χρονος και μία 16χρονη έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το σπίτι τους στο Τσέρο ντι Λαβένο, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που έπληξε το σπίτι τους στο Νταβέσκο-Σοράνιο, από την ελβετική πλευρά των συνόρων. Ένα τρίτο άτομο -ένας 44χρονος Ιταλός- διασώθηκε από τα ερείπια του κτιρίου και νοσηλεύεται, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Ένας 67χρονος φέρεται ότι αγνοείται στο Σέρα Ρόκο, ένα χωριό κοντά στη Γένοβα, στην περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας Λιγουρία, όπου από τον περασμένο μήνα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι από τις πλημμύρες.

Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους της περιοχής και πολλά ποτάμια υπερχείλισαν με αποτέλεσμα οι δρόμοι της Γένοβας και γειτονικών της πόλεων να γεμίσουν λασπόνερα.