Θεοχάρους:Το Υπ.Παιδείας επιβάλλει συσκότιση για τις εργασίες στο Παγκύπριο Γυμνάσιο

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους προέβη το πρωί σε καταγγελία αναφορικά με τις εργασίες συντήρησης του Παγκυπρίου Γυμνασίου.unknown

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι «οι εργασίες συντήρησης του Γυμνασίου έχουν φθάσει σε προχωρημένο σημείο παρά τις καταγγελίες, και δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».

«Εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες ζητούμε ως Κίνημα και ως ομάδες πολιτών, από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα να επισκεφθούμε, με τη συνοδεία λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων τους χώρους όπου υπάρχουν αρχαία ευρήματα στο υπέδαφος του Παγκυπρίου Γυμνασίου» επεσήμανε η κυρία Θεοχάρους.

«Χθες ενημερωθήκαμε τελεσίδικα ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή είναι μην επιτρέψει να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη στο χώρο όπου υπάρχουν τα αρχαία ευρήματα, αλλά μόνο στους υπόλοιπους χώρους, ωσάν και εμείς ζητούσαμε να επισκεφθούμε το Παγκύπριο Γυμνάσιο για να δούμε τη λειτουργία του ως εκπαιδευτήριο» είπε χαρακτηριστικά.

«Τη λειτουργία του Παγκυπρίου Γυμνασίου την ξέρουμε πολύ καλά» τόνισε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και πρόσθεσε «οι πλείστοι εξ όσων αγωνίζονται είναι απόφοιτοι του Παγκυπρίου Γυμνασίου, και θυμούνται και την ιστορία του, και τους χώρους του και τις ηρωικές πράξεις οι οποίες καταγράφηκαν μέσα σε αυτό».

Η κυρία Θεοχάρους διευκρίνισε ότι «ο λόγος που ζητήσαμε την επίσκεψη στον χώρο ήταν διότι μαζί με ειδικούς εμπειρογνώμονες θέλαμε είτε να προλάβουμε τα χειρότερα, είτε να καθησυχάσουμε όλους όσοι ανησυχούν, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που θέλουν να διασφαλιστούν και η μορφή και η ιστορική φυσιογνωμία του αρχαιότερου Γυμνασίου του Ελληνισμού, αλλά και τα αρχαία ευρήματα βρίσκονται σε συνεχή αναστάτωση».

«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας την οποία καταδικάζουμε με αγανάκτηση και η οποία επισφραγίζει την θέληση του υπουργού να υπάρχει πλήρης συσκότιση σε ότι αφορά το ζήτημα, είναι σε πλήρη συνάφεια με την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού στο Παγκύπριο Γυμνάσιο με την οποία δήλωνε ευχαριστημένος από την εξέ