ΜΕΞΙΚΟ:Οι δολοφονίες των φοιτητών ξεχείλησαν την οργή

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας ξέσπασαν την Τρίτη στο Μεξικό όταν περίπου 2.000 φοιτητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά την ανακοίνωση της πιθανής εκτέλεσης 43 φοιτητών, οι οποίοι αγνοούνται από τα τέλη του Σεπτεμβρίου.March demanding justice in the case of 43 Mexican students killed

Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) στο Τσιλπανσίνο, πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες Μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τις μαρτυρίες ενός δημοσιογράφου ο οποίος ήταν παρών στα επεισόδια, εξαιτίας των συγκρούσεων υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί.

Οι διαδηλώσεις οργής διαδέχονται η μία την άλλη στο Μεξικό αφότου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι οι 43 φοιτητές που εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου ενδεχομένως εκτελέστηκαν από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Την Δευτέρα διαδηλωτές απέκλεισαν για τρεις ώρες το διεθνές αεροδρόμιο του Ακαπούλκο.

Οι 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν μετά από μια επίθεση αστυνομικών και μελών του οργανωμένου εγκλήματος εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε, στην Ιγουάλα του Γκερέρο. Πολλά μέλη του καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος, που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες, ομολόγησαν ότι τους σκότωσαν και έκαψαν τα πτώματα τους.