Οι οργανωμένοι γονείς καλούν την ΠΟΕΔ να ανακαλέσει την απόφαση για στάση εργασίας

 

H Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλεί την ΠΟΕΔ να ανακαλέσει την απόφασή της για μονόωρη στάση εργασίας και να προσέλθει σε συζήτηση των εκπαιδευτικών θεμάτων.image735-8-aspx

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ. της όπου συζήτησε τόσο τα απορρέοντα των συναντήσεων με το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ όσο και την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ ημερομηνίας 13 Οκτωβρίου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η Παγκύπρια Συνοσπονδία εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την μονόωρη στάση εργασίας, η οποία θα ταλαιπωρήσει τους Γονείς και μαθητές και όχι το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο η ΠΟΕΔ έχει εργασιακές διαφορές και στηριζόμενοι στα έντονα παράπονα των μελών – Συνδέσμων της για την εν λόγω στάση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία εισηγείται όπως οι τοπικοί Σύνδεσμοι Γονέων παρευρίσκονται εθελοντικά στο χώρο του Σχολείου για φύλαξη/επιτήρηση των μαθητών/τριών εκείνων των Γονιών που αδυνατούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι μέχρι τις 08.30. Η φύλαξη θα είναι από τις 07.30 μέχρι τις 08.30.

Οι Ομοσπονδίες της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας θα προβούν άμεσα σε έκτακτες Επαρχιακές Συνελεύσεις για ενημέρωση τόσο για τα απορρέοντα των συναντήσεων με την ΠΟΕΔ και το Υπουργείο Παιδείας όσο και για τις εισηγήσεις και αποφάσεις της ενόψει της απόφασης του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ.

Αναφορικά με όλα τα άλλα μέτρα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία καλεί την ΠΟΕΔ όπως τα ανακαλέσει με στόχο τη συζήτηση των εκπαιδευτικών θεμάτων που αναφέρονται. Καλούν επίσης την ΠΟΕΔ όπως τα όποια απεργιακά μέτρα λαμβάνονται να μην είναι σε εργάσιμο χρόνο και να μην αποτελούν τροχοπέδη στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης .

Τονίζει επίσης ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δεν θα συμμετέχει σε οποιεσδήποτε κοινές διαμαρτυρίες, όπως καλείται να πράξει σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ και ότι όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, Υπουργείο Παιδείας – ΠΟΕΔ – Οργανωμένοι Γονείς, έχοντας κοινούς στόχους και επιδιώξεις οφείλουν να συζητούν και να επιλύουν τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν, καθώς και την υιοθέτηση νέων πολιτικών μέσα από ένα γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο.

Μονόωρες στάσεις σε κάθε επαρχία

Οπως είναι γνωστό η ηγεσία της ΠΟΕΔ αοφάσισε την Παρασκευή την εφαρμογή πέντε μονόωρων στάσεων εργασίας μια σε κάθε επαρχία, από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και τις υπόλοιπες σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν στη συνέχεια.

Στα πλαίσια των στάσεων εργασίας θα αναδειχθούν θεματικές που σχετίζονται με την Προδημοτική, την Ειδική Εκπαίδευση, τον Αναλφαβητισμός – Αλλόγλωσσα, την Παραβατικότητα, τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής Επιστήμης (ΤΠΕ) και άλλα, όπου καταγράφονται χρόνια και εντεινόμενα προβλήματα χωρίς, λόγω άρνησης της επίσημης πλευράς, να καθίσταται δυνατό να δοθούν λύσεις.

Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας, με τη μορφή της διακοπής των μαθημάτων και με την προϋπόθεση της συνεργασίας και των Οργανωμένων Γονέων, προς τους οποίους η Οργάνωση και έχει ήδη απευθύνει ήδη πρόσκληση για συνάντηση το ταχύτερο δυνατό.Επίσης, την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας, την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 2016, στις 3 μετά το μεσημέρι, που θα περιλαμβάνει συγκέντρωση στο χώρο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και πορεία προς το Προεδρικό, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και οι Οργανωμένοι Γονείς.

Η ΠΟΕΔ αποφάσισε επίσης την καταγγελία της επίσημης πλευράς, για “τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργειά της” να διαφοροποιήσει το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, προς τα αρμόδια διεθνή σώματα (Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ΟΥΝΕΣΚΟ, Διεθνή και Ευρωπαϊκή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών).

Ακόμη αποφάσισε την οριστική αναστολή της εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης και των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας για τη σχολική χρονιά 2016-2017, την απόρριψη της εισαγωγής οποιωνδήποτε νέων καινοτομιών ή προγραμμάτων στην Εκπαίδευση, τις οποίες το Υπουργείο δεν θα αποδείξει, πρώτα, ότι είναι πρόθυμο και ικανό να στηρίξει, και τη διακοπή της επέκτασης του ηλεκτρονικού προγράμματος ΣΕΠ σ’ ό,τι αφορά τα θέματα των αδειών των εκπαιδευτικών, της ασφάλειας και υγείας και της πολιτικής άμυνας στα σχολεία.

Σχετικά με το τελευταίο, η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της Οργάνωσης να αποφεύγουν να παρέχουν στο Υπουργείο Παιδείας, μέσω του πιο πάνω προγράμματος, οποιαδήποτε στοιχεία και πληροφορίες για τα συγκεκριμένα θέματα και/ή οποιαδήποτε άλλα θέματα θα περιληφθούν, στη συνέχεια, στην πλατφόρμα του ΣΕΠ χωρίς αυτά να συμφωνηθούν προηγούμενα με την Οργάνωση.