Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ευρώπη και τα μνημόνια

italia-5-thumb-mediumΟργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, το ΑΚΕΛ  και το Κ.Κ. Πορτογαλίας

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία συζήτησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την κατάσταση στην Ευρώπη και τα μνημόνια συμμετέχει ως συνδιοργανωτής το ΑΚΕΛ.

Τη πρωτοβουλία υπό τον τίτλο «Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην ΕΕ και τα Μνημόνια», συνδιοργανώνουν η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, το ΑΚΕΛ, το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και το Ισπανικό Κομμουνιστικό Κόμμα τα οποία συζητούν μαζί με οργανώσεις και κινήματα για το τέλμα και τα αδιέξοδα των Μνημονίων.

Το ζήτημα που αναδεικνύεται είναι η ανάγκη σύγκρουσης με την πολιτική της λιτότητας που επηρεάζει δραματικά το βιοτικό επίπεδο των λαών, της παιδείας, της υγείας, τις εργασιακές σχέσεις, τους μικρομεσαίους και τους νέους.

Στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις 12 Νοεμβρίου, συμμετέχουν από την Κύπρο σειρά οργανώσεων όπως αντιπροσωπίες της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, ο Κλάδος Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, η ΠΟΒΕΚ, η ΠΟΠΟ, Το Κίνημα κατά των Εκποιήσεων, η Πλατφόρμα κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΈΣ Κινήσεις στην Εκπαίδευση και η ΠΕΟ. Όλες οι οργανώσεις θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις θέσεις τους.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Ά. Κυπριανού, ο Κάγιο Λάρα, Συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας και Ζοάο Φερέιρα, Ευρωβουλευτής του Πορτογαλικού ΚΚ.

Από πλευράς συνδικάτων ομιλητές θα είναι ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Π. Κυρίτσης, ο Κάρλος Μαρτίνεζ του ATTAC Ισπανίας και εκπρόσωπος του Πορτογαλικού Συνδικάτου.