Το συνδικαλίζεσθαι είναι ευθύνη και όχι τιμωρός

Ωστε έτσι λοιπόν επειδή ο Υπουργός Υγείας τους έβγαλε έξω

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

από σύσκεψη που είχε, με σκοπό τη συζήτηση της συνεργασίας μεταξύ της Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΝΑΜΙΙΙ και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου, οι ηγέτες της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων της ΠΑΣΥΚΙ εξαγγέλλουν τρίωρη στάση εργασίας για να «τιμωρήσουν » τον Υπουργό. Ο Παμπορίδης βέβαια καλά την έχει.Δεν έχει ανάγκη την περίθαλψη τους.Την έχουν όμως χιλιάδες ασθενείς που συνωστίζονται καθημερινά στα κρατικά νοσηλευτήρια και μια τρίωρη στάση θα προκαλέσει νέες ταλαιπωρίες,νέες επιπλοκές  και άλλα προβλήματα πάνω στα ήδη συσσωρευμένα. Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά δεν έχει καμιά σχέση με τον υγιή συνδικαλισμό.Εκπέμπει μια αλαζονεία  δυνατού προς αδυνάτους. Βέβαια οι γιατροί του δημοσίου έχουν δίκαιο όταν επικρίνουν τον Υπουργό Υγειας για αλαζονεία.Αλλά και η ηγεσία τους τι κάνει; Τον ακολουθεί, τον μιμείται, τον αντιγράφει;

Ποιούς τιμωρούν με τη νέα τρίωρη στάση εργασίας ; Και ποιούς θα θέσουν σε νέες δοκιμασίες; Τον απλό κοσμάκη , τις χιλιάδες των ασθενών που αυτοί είναι το στήριγμα και η σανίδα βοήθειας τους από την κυβερνητική ασυδοσία και τις προσπάθειες να υπονομευθεί και αποδυναμωθεί η δημόσια υγεία. Δεν παίρνονται τόσο αψυχολόγητα και χωρίς βαθύ πρβληματισμό τέτοιες αποφάσεις. Ο ανεύθυνος συνδικαλισμός τιμωρήθηκε σε πολλές χώρες  της Ε.Ε. και σήμερα θρηνούν επι ερειπίων όχι οι απερχόμενοι πρωθυπουργοί , υπουργοί και συνδικαλιστες αλλά οι πλατιές μάζες των λαών που πεθαίνουν έξω απο τα νοσοκομεία.Που η κρατική περίθαλψη και νοσηλεία είναι υποτυπώδης και διοχετευόνται στον ιδιωτικό τομέα όσοι μπορούν οικονομικά να πληρώνουν. Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι οι πτωχοί και οι πάμπτωχοι πεθαίνουν μόνοι και αβοήθητοι.

Αν ευσταθούν οι καταγγελίες  του προέδρου  της ΠΑΣΥΚΙ ότι οι ενέργειες του κ. Παμπορίδη αποτελούν «κατάφωρη παραβίαση του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων», τότε να τον καταγγείλουν, όχι να κλείσουν για τρεις ώρες τα νοσοκομεία ,να προκαλέσουν χάος και την αντίδραση του κόσμου. Αν θέλουν την κοινή γνώμη μαζί τους  και τον κόσμο δίπλα τους, τότε πρέπει να τον σέβονται και να τον προσέχουν.Να σκέφτονται πρώτα τον κόσμο και όχι τους εαυτούς τους .Δεν τιμωρείς αυτούς που είναι οι εν δυνάμει  σύμμαχοι σου  και που θα τρέξουν πρώτοι να σε στηρίξουν.