Σίγουρα η Αριστερά δεν είναι διεφθαρμένη, κάποιοι ευθύνονται για το διασυρμό της

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Η Αριστερά δεν είναι μόνο ιδεολογία αλλά και στάση ζωής.Είναι  η δύναμη που δρασκέλισε την ιστορία της Κύπρου με μεγάλα και γενναία βήματα  και δεν λιποψύχισε σε ώρες κρίσιμες για το λαό και τον τόπο.Είναι η δύναμη που έβγαζε το ψωμί από το στόμα της και το έδινε στον αρκάτη.Δεν έτρωε με χρυσά κουτάλια. Αυτή όμως ειναι η ιστορία που έγραψαν άλλοι με αίμα με δάκρυα με θυσίες και δόσιμο μέχρις εσχάτων.Επειδή πίστευαν και μεταλαμπάδεψαν αυτήν την πίστη στις επόμενες γενιές. Η Αριστερά σίγουρα δεν είναι διεφθαρμένη.Υπάρχουν όμως κάποιοι που την εχουν διασύρει σε τετοιο βαθμό που πρέπει να λογοδοτήσουν. Να βρουν τη δύναμη να ζητήσουν συγγνώμη και να φύγουν.Να αναλάβουν αυτοί που δεν έχουν καμιά ευθυνη για το σημερινό κατάντημα της και θλίβονται για τις  άδικες ρετσινιές και τα πενταροδεκάρικα που της ρίχνουν όσοι επιχαίρουν  για την  εκ των έσω άλωση της.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» απορρίπτει τον ισχυρισμό κάποιων ότι η Αριστερά στην Κύπρο «χρεοκόπησε», μη έχοντας λόγο ύπαρξης, αφού δεν διαφέρει από άλλα κόμματα που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής.Πολυ ορθά αποφεύγει να μπει στην ουσία της διαμάχης όπως αναπτύσσεται στις δικαστικές αίθουσες μέσα από την υπόθεση Μιλτιάδη Νεοφύτου κατά Δημήτρη Χριστόφια.

Σίγουρα κανένας δεν δικαιούται να σχολιάζει καταθέσεις υπέρ και κατά πριν την εκδίκαση της όλης υπόθεσης.Είναι ποινικό παράπτωμα να συνεχίζεται η οποιαδήποτε δίκη εκτος δικαστηρίων και να επιχειρείται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης ή προσπάθεια επηρεασμού του δικαστηρίου.

Από αυτή τη στήλη θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε είτε υπέρ είτε κατά,  το τι καταθέτει ο ενάγων ή ο εναγόμενος στην πολύκροτη υπόθεση Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Δ.Χριστόφια.Η  ιστορική αναδρομή ωστόσο που επιχειρεί με το άρθρο του στην εν λόγω εφημερίδα ο κ. Αντρος Κυπριανού για την ίδρυση και λειτουργία της Αριστεράς στην Κύπρο και για την ενεργή συμμετοχή του ΑΚΕΛ ως προς την εφαρμογή αυστηρών κανονισμών  αναφορικά με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των κομμάτων, δεν σώζει την κατάσταση . Ούτε και οι περιαυτολογίες  του ότι «είναι ανοικτός» για κάθε έλεγχο  και τόσο αυτός όσο  η σύζυγός του δίνουν «πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς τους σε όποιον επιθυμεί».

Γνωριζει όμως πολύ καλά ο κ. Αντρος Κυπριανού ότι ουδέποτε στο Π.Γ. γινόταν ενημέρωση για τις εισροές από διάφορους επιχειρηματίες ή εταιρείες στα ταμεία του κόμματος.Προφανώς μόνο ο κ. Κυπριανου και 2-3 άλλοι θα γνώριζαν  υπόγειες διαδρομές , νταλαβέρια και αλισβερίσια .Και σίγουρα  ηταν παρόν ο κ. Αντρος Κυπριανού όταν σε συνεδρία του Π.Γ. του κόμματος -σε καιρούς ανύποπτους και πριν σπάσουν « τα νερά » της βρώμικης γέννας των  σκανδάλων της Δρομολαξιάς της FOCUS και άλλων- όταν το  τότε μέλος  του Π.Γ του ΑΚΕΛ σύντροφος  Αντώνης Χρυσοστόμου ήγειρε θέμα πως το σώμα πρέπει να ενημερώνεται γι’ αυτά τα ζητήματα.Δεν μπορεί να ξέχασε ο κ. Αντρος Κυπριανού και ποιά  απάντηση εδωσε ο  τέως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Χριστοφιας:«Ξέρω εγώ τζιαι ο Βενιζέλος και δεν είναι ανάγκη να ξέρετε εσείς…»

Η Αριστερά κ. Αντρο Κυπριανού δεν συντρώει με τραπεζίτες και δεν ζητά προσωπικές ή άλλες χάρες.Γιατί αν τους δώσει το χέρι της θα της φαν ολόκληρο το μπράτσο. Η Αριστερά δεν επισκέπτεται τα μέγαρα του εισβολέα κατακτητή και δεν ανταλάσσει τηλέφωνα με τον επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας  για να τα λεν σαν καλά φιλαράκια.Η γνήσια και η ατόφια Αριστερά δεν  μπορεί να συναγελάζεται με την περιβόητη κα Βικτώρια Νούλαντ και να χαχανίζει πίσω από τις κλειστές πόρτες του στέιτ ντιπάρτμεντ.

Η Αριστερά, η ατόφια και η αυθεντική που βγήκε από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης δεν είναι αυτή που την περιφέρετε εσείς σήμερα  μασκαρεμένη στα παζάρια της μίζας και της διαπλοκής.Η Αριστερά δεν είναι αυτή που ξέραμε.

Να αγιάσει το μνήμα του Ππάπη που για 40 χρόνια ηγέτης της Αριστεράς την διαφύλαξε από εχθρούς και «φίλους» και δεν ακούστηκε ούτε λέξη  για την ηθική και το ήθος του ΑΚΕΛ. Οσοι επιχειρούσαν να λερώσουν το κατώφλι της  πήγαιναν σπίτι τους. Εφτασε η ώρα να αδειάσουν την γωνιά όσοι  ευθύνονται για το κατάντημα και το διασυρμό του ΑΚΕΛ  και της Αριστεράς.Είναι ιεροσυλία  να επικαλούνται την ένδοξη ιστορία της αυτοί οι μικροί και ανάξιοι ηγέτες.