Euro2016:Oι Πορτογάλοι, πανηγυρίζουν τη νίκη τους

Στους εφτά ουρανούς βρίσκονται από τα μεσάνυχτα οι Πορτογάλοι, παίκτες, προπονητική ομάδα, οπαδοί αφού πανηγυρίζουν την πρώτη τους κατάκτηση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου σε εθνικό επίπεδο. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου, δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο πολυτιμότερος του αγώνα Πέπε δήλωσε ότι έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.image735.aspx

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος ξεπέρασε σε επιτυχία ακόμη και τις δικές του υπεραισιόδοξες προφητικές δηλώσεις πριν από 2 χρόνια όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Η Πορτογαλία, στον πρώτο αγώνα του Σάντος στον πάγκο της ομάδας, είχε ηττηθεί σε φιλική αναμέτρηση από τη Γαλλία στο Σταντ Ντε Φρανς με 2-1, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα επιστρέψει σε δύο χρόνια στο ίδιο στάδιο στον τελικό του Euro.

Τελικά, η ομάδα του όχι μόνο επέστρεψε στο Σταντ Ντε Φρανς για να αγωνιστεί στον τελικό, αλλά τον κατέκτησε, επικρατώντας μάλιστα της οικοδέσποινας Γαλλίας.

“Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι έχουν σπουδαίο ταλέντο, όμως χρειάζεται να παλέψουμε περισσότερο από τους αντιπάλους μας, να τρέξουμε παραπάνω και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από αυτούς. Έχουμε ένα απίστευτο σύνολο. Πάντα με πίστευαν όταν τους έλεγα ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε”, είπε ο αρχιτέκτονας της ομάδας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αγώνα.

Αναφερόμενος στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Σάντος σημείωσε τη μεγάλη του προσπάθεια, πρώτον να επανέλθει στον αγωνιστικό χώρο μετά τον τραυματισμό του και δεύτερον, όταν πλέον δεν μπορούσε να αγωνιστεί στην προσπάθεια του να εμψυχώσει από τον πάγκο και στα αποδυτήρια τους συμπαίκτες του. “Όταν χάνεις τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, ξέρεις ότι πρέπει να αλλάξεις πράγματα. Είχα στήσει ολόκληρη τη στρατηγική επάνω του”, είπε.

Ο Ρονάλντο στις δικές του πρώτες δηλώσεις είπε πως ήταν κάτι που ήθελε πάρα πολύ από το 2004 και που άξιζε τόσο ο πορτογαλικός λαός όσο και οι παίκτες της ομάδας του. “Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμένα όμως πάντα πίστευα σε αυτούς τους παίκτες, έχουν την ποιότητα και την ικανότητα”, είπε.

Ο Ρονάλντο είπε η κατάκτηση του Euro αποτελεί μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στην καριέρα του τονίζοντας πως πάντα ήθελε να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την εθνική του ομάδα και να γράψει ιστορία.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του Σάντος όσο και του χθεσινού σκόρερ της Πορτογαλίας Εντερ είχε πει πως ο ο Εντερ θα σκοράρει στην παράταση. “Ηταν μια απίθανη στιγμή (το γκολ). Παλέψαμε πάρα πολύ και με μεγάλη ένταση και ήμασταν εκπληκτικοί. Πιστεύω αξίζαμε αυτό τον τίτλο γιατί βάλαμε όλοι μεγάλη προσπάθεια”, είπε ο χρυσός σκόρερ.

Ο πολυτιμότερος, όπως αναδείχθηκε, ποδοσφαιριστής της Πορτογαλίας Πέπε, είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο για όλη την ομάδα όταν τραυματίστηκε ο Ρονάλντο καθώς αυτός μπορούσε να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. “Όταν δεν μπορούσε να συνεχίσει προσπάθησα να πως στους συμπαίκτες μου ότι έπρεπε να κερδίσουμε γι αυτόν”, είπε σημειώνοντας ότι όντως έχυσαν αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για να τα καταφέρουν και τελικά έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.