Μπιγιονσέ η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια στον κόσμο

 

H Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ είναι η πλέον ακριβοπληρωμένη καλλιτέχνιδα στη μουσική βιομηχανία το 2014 με τις αποδοχές της

Beyonce-570

 να υπολογίζονται στα 115 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, ποσό διπλάσιο σε σύγκριση με τα έσοδά της τον περασμ

ένο χρόνο, όπως έγραψε σήμερα το περιοδικό Forbes.

Το τεράστιο αυτό ποσό, το οποίο συγκέντρωσε κυρίως χάρη στην παγκόσμια περιοδεία της, ώθησε την 33χρονη Μπιγιονσέ από την τέταρτη θέση που είχε καταλάβει πέρυσι και την οδήγησε με μεγάλη διαφορά μπροστά από την τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, 24 ετών, που έχει ετήσια κέρδη 64 εκατομμυρίων δολαρίων και η οποία ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Η τραγουδίστρια της ποπ Πινκ, 35 ετών, ανέβηκε από την όγδοη θέση το 2013 στην τρίτη με έσοδα 52 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Η Μπιγιονσέ πραγματοποίησε 95 συναυλίες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής κερδίζοντας κατά μέσο όρο 2,4 εκατομμύρια δολάρια ανά πόλη” επισήμανε το Forbes επικαλούμενο τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει το περιοδικό Pollstar.

Το άλμπουμ της τραγουδίστριας της R&B που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο και οι συμφωνίες για χορηγίες και διαφήμιση αύξησαν τα έσοδά της επιπλέον, εξασφαλίζοντάς της την πρώτη θέση.

Η 26χρονη Ριάνα που έχει γεννηθεί στα Μπαρμπέιντος με έσοδα 48 εκατομμυρίων ευρώ και η Κέιτι Πέρι, 30 ετών, που κέρδισε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της ετήσιας κατάταξης.

Η 56χρονη Μαντόνα, που είχε καταλάβει πέρυσι την πρώτη θέση, δεν κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει μία θέση στη δεκάδα.

Η Λέιντι Γκάγκα έπεσε από τη δεύτερη θέση το 2013 στην ένατη θέση φέτος, με απολαβές ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων.
(