Το απέραντο μας… τσίρκο

prosopo 3-2

 

Γράφει:Αδρούλα Γκιούρωφ

Ποιά μέρα θα μας ξημερώσει αύριο ; Είναι το μεγάλο ερώτημα που επικρέμμεται επι των κεφαλών δικαίων και αδίκων σε τούτον τον καθημαγμένο τόπο  της ημικατοχής όπου  τώρα οι Αττίλες σε μια νέα επίδειξη δύναμης της ισχύς και των όπλων τους διαπράττουν  ένα νέο  έγκλημα, μια δεύτερη εισβολή στα χωρικά ύδατα της κουτσουρεμένης και λαβωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημερα  η «Αγία τριάς» ΝΑΤΟ , Τουρκία και Ε.Ε. ξεκινησαν στην γειτονιά μας, στη θάλασσα  και στους αιθέρες μας ,  στρατιωτικές  ασκήσεις  με πραγματικά πυρά  με την ονομασία «Γαλάζια Φάλαινα» όπως μας πληροφόρησαν οι  στρατιωτικοί επιτελείς της Αγκυρας.Τα κανάλια μας και οι πολιτικοί μας ωστόσο ασχολούνται και διαγκωνίζονται ποιός θα φανεί ο πιο έντιμος, ο πιο ακέραιος στηλιτεύοντας σκάνδαλα και διαπλοκές άσχετο αν και στις δικές τους φωλιές συσσωρεύτηκαν σκουπίδια  και ακαθαρσίες που κρύβονται επιμελώς.

Και ο κοσμάκης  τραβάει την δική του ανηφόρα για τον άρτον  τον  εποιούσιον  και πώς θα τον εξασφαλίσει για τη φαμίλια του. Ο δικός του Γολγοθάς σε αυτό το απέραντο τσίρκο των σκανδάλων, είναι ο πιο αυθεντικός.Αλλά ποιός ακούει τον βραχνά του;

Τα λαμόγια  έχουν άλλες εγνοιες αλλα προβλήματα.Και ποσώς τους νοιάζει  αν η ληστοσυμμορία των ΝΑΤΟϊκών  απειλεί εκ νέου τον τόπο μας. Τους ενδιαφέρει  ο εαυτούλης τους .Πώς να αποδείξουν πόσο αθώοι είναι και πώς   τα  χρυσά συμβόλαια εργασίας με ετήσιες απολαβές που φτανουν τις 200.000 ετησίως δεν θα αλλάξουν. Από την άλλη η κυβέρνηση αντι να απαντά επι της ουσιάς τι θα πράξει  περιορίζεται σε συνθήματα  και σε  κηρύγματα που βγάζουν κλαυσίγελο .Γιατί η ανοησία είναι η ανίατη ασθένεια αυτών που ποτέ δεν είναι ειλικρινείς.Που πάντα εμπαίζουν και επιπλέουν ως το επόμενο πρόβλημα και την επόμενη κατραπακιά.

Υπάρχουν και άλλου είδους λαμόγια και απάτριδες. Αυτοί  που αιτήθηκαν στην παράνομη επιτροπή  της Τουρκιας στα κατεχόμενα  για να «πουλήσουν »  στους  σφετεριστές Αττίλες την περιουσία τους στα κατεχόμενα. Οπως μας πληροφόρησε ο «πρόεδρος» της παράνομης  επιτροπής ακίνητης περιουσίας της Τουρκίας Γκ.Γκιουκάν, στα κατεχόμενα, «η επιτροπή δέχθηκε περίπου 6700 αιτήσεις, από τις οποίες περισσότερες από 500 διευθετήθηκαν και περίπου 50 αποσύρθηκαν».

Και δεν υδρώνει το αυτί κανενός αξιωματούχου που τάχθηκε να φυλάει  και να προστατεύει τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια αυτού του ανεξάρτητου και τόσο εξαρτημένου κράτους μας που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε αυτό το απέραντο τσίρκο  που παίζεται κάτω από τη μύτη μας ελάχιστοι φαίνεται να ενοχλούνται από  τα τύμπανα του πολέμου που παίζει στη γειτονιά μας η Τουρκια.Και  ενώ κλιμακώνει την επιθετικότητα της οι ΝΑΤΟϊκοί συμμαχοι της προεξάρχοντος της Αστερόεσσας, ενισχύουν την αρπακτικότητα της  μετέχοντας  μαζί της σε στρατιωτικές ασκήσεις.Το σλόγκαν της δεξιάς « ανήκομεν στη Δύση και στο ΝΑΤΟ» ηχεί σημερα  ως μια θλιβερή πορδή του παλιάτσου πριν το τέλος της παράστασης  στο απέραντο μας τσίρκο.