Ρωσία: Mε το δάκτυλο στην σκανδάλη

 

Του Πέτρου Μ. Πέτρου

petrosΟι Ρώσοι φαίνεται πως όχι μόνο γνωρίζουν καλά τη ρήση του Ναπολέοντα ότι «όποιος δεν θέλει να ταΐσει τον δικό του στρατό, θα ταΐσει ξένο», αλλά δείχνουν να έχουν μάθει «απέξω και ανακατωτά» και τις συμπεριφορές του ΝΑΤΟ, έτσι όπως μελετά και γνωρίζει ο καλός θηριοδαμαστής το αντικείμενό του.

Η Ρωσία, χάριν στην αυτοθυσία και τον πατριωτισμό των ανθρώπων της, κατάφερε να κρατηθεί και να ανταπεξέλθει από τη μαύρη δεκαετία, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, και σήμερα, αν και έχει επανακτήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια της εντός συνθηκών καπιταλισμού και χωρίς την ύπαρξη του Συμφώνου της Βαρσοβίας, δεν έπαψε ούτε λεπτό να ψηλαφά και να αισθάνεται τα εχθρικά βήματα και κινήσεις των Νατοϊκών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Η σύγχρονη Ρωσία, χωρίς παλινόρθωση του πάλαι ποτέ σοσιαλισμού, παραμένει μπολιασμένη με τις αξίες του και αυτό είναι διάχυτο στις αντιλήψεις που εκφράζει με το λόγο της η κοινωνία της χώρας και οι ηγέτες της, και αυτός έχει πάντα τη δική του αξία ως η εξωτερίκευση της συνείδησης ενός εκάστου.

Αυτό ακριβώς το μείγμα, μιας ανεπανάληπτης ιστορικής εμπειρίας στην περίοδο του σοσιαλισμού, μαζί με την ανάπτυξη του καπιταλισμού, αλλά με βαθιά συναίσθηση ιδεών και αξιών και εθνικών συμφερόντων, προκαλεί το θανατηφόρο μίσος, όλων εκείνων που έφτιαξαν ένα παλιό κόσμο, επ ονόματι ενός καινούργιου, έτσι όπως τον έφτιαξαν, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο σύγχρονος καπιταλισμός είναι προφανώς ο πιο άγριος και απάνθρωπος με ταυτόχρονη παρουσία στον μέγιστο βαθμό όλων των προηγούμενων μισητών σχέσεων που κυριάρχησαν σε άλλες εποχές: από σκλάβους και άφωνα εργαλεία , φεουδάρχες και δούλους, μέχρι τους κεφαλαιοκράτες και τους εργάτες-απρόσωπες “βίδες” τεράστιων μηχανών ή που γεμίζουν δεξαμενές ανέργων, ανθρώπων «αποσυρμένων από την κυκλοφορία»..

Η Ρωσία λοιπόν και η φωτισμένη ηγεσία της υπό τον Πούτιν, Λαβρώφ, Μιντβιέντεφ, Σοϊγκού και πάρα πολλών άλλων, έχει βαθιά γνώση και επίγνωση του σημερινού κόσμου γι αυτό και προχωρά μπροστά έχοντας κατά νου όλες τις εν δυνάμει συμπεριφορές του ΝΑΤΟ, που εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στην επιθετικότητα, υπόσκαψη και ανατροπή της δημοκρατίας, κυβερνήσεων και κρατών που αντιστέκονται στα κελεύσματά του.

Ρίχνοντας μια ματιά σε ειδήσεις πολεμικής αμυντικής ετοιμότητας της Ρωσίας, φαίνεται καθαρά ότι η χώρα ήταν και παραμένει σε εγρήγορση και ετοιμότητα «δια παν ενδεχόμενο», όπως και με την τελευταία κινητοποίηση ενόπλων δυνάμεων της χώρας που τέθηκαν ξαφνικά σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

  • 29 Μάρτη 2013: Πρωτοφανείς στρατιωτικές ασκήσεις … ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε χθες ενώ επέστρεφε από την επίσκεψή του στη Νότια Αφρική, ξαφνικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή…
  • 29 Οκτ, 2014: … “Το ΝΑΤΟ έχει ανιχνεύσει μεγάλης κλίμακας «μη συνήθη» γυμνάσια ρωσικών αεροσκαφών που εκτελούν σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις . ..
  • 20 Μαρτίου, 2015: … Την Πέμπτη, ο ρωσικός στόλος στην Αρκτική, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας συνέχισαν τακτικές ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις… Συνολικά, 70 πολεμικά πλοία …
  • Αύγουστος 2015: … Ρωσία και η Κίνα άρχισαν στρατιωτικές ασκήσεις στη ρωσική Άπω Ανατολή … κινεζικά πλοία οδεύουν προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας για ασκήσεις με τους Ρώσους…
  • 10 Σεπ, 2015: μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ανακοίνωσε η Ρωσία στην ανατολική Μεσόγειο Τα στρατιωτικά γυμνάσια Tsentr-2015 θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου σε μεγάλη κλίμακα…για την αξιολόγηση της ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής….

Η Ρωσία παραμένει σε εγρήγορση και ετοιμότητα αν όχι με το δάκτυλο στην σκανδάλη, σε αυτές τις τόσο λεπτές και κρίσιμες ώρες των εξελίξεων στη Συρία, που έχουν να κάνουν με το μέλλον όλου του κόσμου. «Οι πύλες της κολάσεως θα είναι ανοικτές για τους μήνες που έρχονται στη Συρία», έγραψε χθες ο Elijah J. Magnier* σε άρθρο του στο: Alrai Media, https://newcoldwar.org.

Ίδωμεν!