Στο μέτωπο τους δεν γράφει ηλίθιος….γράφει σφαγέας

Ποιά Ευρωπαϊκή Ενωση, ποιών αρχών και ποιών  αξιών,επικαλούνται οι ηγέτες μας όταν μας κουνούν το δάκτυλο προσταζοντας να πορευτούμε στα δικά της βήματα εντολές και εναρμονήσεις;  Σε ποιές ανθρώπινες αξίες αναφέρονται όταν αποκαλύπτονται τα βρόμικα παρασκήνια και οι δόλιες μεθοδεύσεις, πίσω από τις πλάτες των χωρών μελών αυτής της λυκοσυμμαχίας; Σε ποιό ήθος και ανθρωπιά παραπέμπουν οι κυνικές αναφορές Γιούνγκερ και Τουσκ, οι επικύψεις και τα παρακάλια τους προς τον φασίστα Ερντογάν ο οποίος απειλεί πως θα αφηνει να πνιγούν στο Αιγαίο 15.000 μικροί Αιλαν και πρόσφυγες απο τη Συρία αν δεν του κάνουν τα χατίρια;Αν δεν υποκύψουν και ικανοποιήσουν χρυσώνοντας τους εκβιασμούς του;

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος προς στα Ηνωμένα Έθνη -που είχαν καλέσει την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες-είπε  πως στο «μέτωπο μας δεν γράφει ηλίθιος » επειδή τους έδωσαν μόνο 450 εκατομμύρια  ενώ η Τουρκία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ξόδεψε μέχρι στιγμής 10δις δολάρια.

Σίγουρα στο μέτωπο του Ερντογαν και των ομοίων του δεν γράφει ηλίθιος..Γράφει σφαγέας , φασίστας, σφετεριστής .Και οτι άλλο έχει σχέση με την οσμή του χρήματος και του αίματος.

Ενα απλό δείγμα γραφής   του τι σημαίνει σήμερα η Τουρκία του Ερντογάν, του Νταβούτογλου  του  Τσαβούσογλου και της ληστοσυμμορίας που κυβερνά σημερα τη χώρα, φυλακίζοντας  κάθε δημοκρατική φωνή και σκοτώνοντας κάθε αντίσταση για ελευθερία,  είναι και η διαρροή  των πρακτικών της συνομιλίας που είχε ο Ερντογάν με τους Γιούνγκερ και Τούσκ τον περασμένο Νιόβρη και αποκαλύφθηκαν από το Euro2day στις αρχές του τρέχοντος μήνα. ( σχετική είδηση δημοσίευσε χθες η e-shocknews )

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα: «Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι από τις 16 Νοεμβρίου και όταν είχε ήδη συμφωνηθεί το λεγόμενο Action Plan μεταξύ Τουρκίας και Κομισιόν, ο Τ. Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας, απείλησε ότι εάν η Ε.Ε. δεν συνδέσει το προσφυγικό με την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας θα:

– Στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Συρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να… πνίγονται στις ακτές της.

Δεν αποδέχεται τα τρία δισ. ευρώ για δύο χρόνια που είχε συμφωνήσει και θέλει τουλάχιστον τρία δισ. τον χρόνο, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία.

– Ζητεί άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν».

O Eρντογάν  κατήγγειλε ότι η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, μετά από αίτημα του ιδίου του Ερντογάν για να τον βοηθήσουν να κερδίσει τις εκλογές.

Αποκαλυπτικοί για τη στάση της Τουρκίας είναι και οι πιο κάτω διάλογοι , τότε που Γιούνκερ και Τουσκ συναντήθηκαν με τον Ερντογάν:

«Εάν μας δίνετε τρία δισ. ευρώ για δύο χρόνια, τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση.Η Ελλάδα έλαβε 400 δισ. κατά τη διάρκεια της κρίσης. Θα έπρεπε να αποσπάσουμε μερικά από εκείνα τα κονδύλια και να τα επενδύσουμε σε μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία, ώστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες».

Όταν ο κ. Τουσκ προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα ήταν δάνεια ώστε να διασφαλιστεί και η ευρωζώνη και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, ο κ. Ερντογάν τον διέκοψε λέγοντας ότι η χώρα του ήδη δαπάνησε οκτώ δισ. ευρώ για στρατόπεδα προσφύγων που είναι «υπόδειγμα» και ότι ο ίδιος δεν επιδέχεται συστάσεις.

Ο κ. Ερντογάν έδειξε πλήρη αδιαφορία για τα προβλήματα της Ευρώπης και ιδιαίτερα τη στιγμή που ο  Τουσκ ανέφερε ότι η ΕΕ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και ήδη κάποια κράτη-μέλη ήταν έτοιμα να καταργήσουν τη Συνθήκη Σένγκεν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σε αυτό το σημείο ο Τούρκος πρόεδρος και πάλι διέκοψε λέγοντας ότι η Σένγκεν είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν τον αφορά. Αναφέρουν τα έγγραφα: «Ο κ. Ερντογάν ρώτησε ρητορικά: Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες, εάν δεν φτάσουμε σε συμφωνία; Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε μια αμφιλεγόμενη απάντηση, λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί να κάνει τον εαυτό της λιγότερο ελκυστικό για τους πρόσφυγες «αλλά αυτή δεν είναι η λύση που θέλουμε».

Ο κ. Ερντογάν σήκωσε κι άλλο τους τόνους λέγοντας ότι εάν δεν κλείσει η συμφωνία με την Τουρκία, τότε η ΕΕ θα έρθει αντιμέτωπη με περισσότερα από ένα μικρό αγόρι πνιγμένο στις ακτές της Τουρκίας. «Θα είναι δέκα και 15 χιλιάδες. Πώς θα το χειριστείτε αυτό το φαινόμενο;» είπε στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ.

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι αφορούν στη φτώχια και στον αποκλεισμό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι αλλά θα συνεχίσουν να είναι τρομοκράτες για την Ευρώπη» συνέχισε.

Τότε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε υψηλούς τόνους, είπε στον κ. Ερντογάν ότι εάν διαλυθεί η Σένγκεν, τότε η Τουρκία δεν θα επωφεληθεί από την άρση της βίζας προς την Ε.Ε. και ότι η Άγκυρα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει διμερείς συμφωνίες με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Αποκάλυψε δε ότι η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, ώστε να βοηθηθεί ο κ. Ερντογάν στις εκλογές.

«Δεχθήκαμε κριτική για αυτή την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της έκθεσης. Και όσον αφορά στα κονδύλια ούτε εγώ, ούτε ο Ντόναλντ (Τουσκ) μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τους αριθμούς. Χρειαζόμαστε διαύγεια μέσα σε δύο εβδομάδες. Επίσης συμφωνήσαμε να ανοίξουμε νέα ενταξιακά κεφάλαια όπως το κεφάλαιο 17».

Ο Τούρκος πρόεδρος θεώρησε τα σχόλια του κ. Γιούνκερ προσβλητικά και διέκοψε για ακόμα μια φορά λέγοντας ότι η καθυστέρηση της έκθεσης δεν τον βοήθησε να κερδίσει τις εκλογές. Με θυμό είπε ότι «η έκθεση είναι μια προσβολή» και ότι η χώρα του έχει αποκλειστεί από τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ εδώ και 11 χρόνια.

«Ποιος έγραψε αυτή την έκθεση; Πώς μπορέσατε και γράψατε αυτά τα πράγματα; Αυτή δεν είναι η πραγματική Τουρκία. Δεν ήρθατε ποτέ σε μένα να μάθετε την αλήθεια. Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει ανοίξει κανένα κεφάλαιο» είπε οργισμένος  ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απάντηση που πήρε από τον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι η έκθεση προόδου καθυστέρησε μετά από αίτημα του ιδίου του κ. Ερντογάν, σήκωσε ακόμα περισσότερο τους τόνους καθώς ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι αισθάνεται τώρα «εξαπατημένος».

«Είχα την εντύπωση ότι θέλατε να συμφιλιωθείτε με την Ευρώπη, γιατί πραγματικά σταθήκαμε στο ύψος των προκλήσεων», είπε ο κ. Γιούνκερ για να διακοπεί για ακόμα μια φορά από τον κ. Ερντογάν, ο οποίος τον προκάλεσε να «αναφέρει έστω και μια παραχώρηση που έκανε η Ε.Ε. προς την Τουρκία».

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε τη δυνατότητα παροχής κονδυλίων, την επιτάχυνση των ενταξιακών διαδικασιών, τη φιλελευθεροποίηση της βίζας, αποφάσεις οι οποίες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τα κράτη-μέλη.Ο  Ερντογάν επέμεινε ότι η Ε.Ε. δεν έκανε τίποτα για την Τουρκία, ότι τα κονδύλια ήταν για τους πρόσφυγες και όχι για τη χώρα. «Χρησιμοποιείτε προ-ενταξιακά κονδύλια. Πραγματικά αυτό είναι τίποτα. Δεν έχετε ανοίξει κεφάλαια. Περιμένουμε 53 χρόνια. Μας κοροϊδεύετε» φώναξε.

Ο κ. Γιούνκερ ανταπάντησε ότι οι Βρυξέλλες υποδέχθηκαν τον Τούρκο πρόεδρο «σαν πρίγκιπα», για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο «Σαν πρίγκιπα; Βεβαίως. Δεν εκπροσωπώ κάποια τριτοκοσμική χώρα».

Γυρνώντας προς τον κ. Τουσκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν «ασεβής» και ότι κατά την άποψή του η Ε.Ε. δεν θέλει την Τουρκία στους κόλπους της.

«Αν δεν μας θέλετε, πείτε το καθαρά. Απλά θέλετε να κρατήσουμε τους πρόσφυγες» ανέφερε και σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, «θα στείλουμε τους πρόσφυγες με λεωφορεία στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία»

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν διέψευσε ούτε ενα «ι» από τα πρακτικά.Σχολιάζοντας  χθες για πρώτη φορά τη δημοσίευση των πιο πάνω διαλόγων μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ και του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούγκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 16 Νοεμβρίου, είπε:

«Κάποιοι,  διέρρευσαν τα πρακτικά και προσπαθούν να μας επιτεθούν. Διάβασαν τι κάναμε εμείς εκεί. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Σύρων. Τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν δεν προκαλούν ντροπή σε μας, είναι αποδεικτικά έγγραφα στην πραγματικότητα».

Δηλαδή παραδέχεται τον ωμό εκβιασμό του και τις προσπαθειες των ευρωπαίων αξιωματούχων να τον ικανοποιήσουν με κάθε μέσο έστω και αν παραβιάζονται οι λεγόμενες αρχές της δήθεν δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης.

Κανενας  δεν μπορεί να αμφιβάλλει πως   το νέο τουρκικό πλάνο θέλει να εμπλέξει την Ε.Ε. και στις στρατιωτικές επεμβάσεις που κάνει στη Συρία, με πρόσχημα το προσφυγικό.Θέλει περίπου 30 δισ. ευρώ από «παγκόσμιους δωρητές» για να κρατήσει τους πρόσφυγες στα εδάφη της ενώ φέρνει τις ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να «λάβει» και από εκεί υποχωρήσεις που δεν άπτονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.