Ο Ρίκος απείλησε να μιλήσει

29d0f160e4ef1c863fbd3bac688cbe24Η κινητικότητα των τελευταίων εβδομάδων για τη δίωξη ενόχων της οικονομικής κρίσης, οφείλεται εν πολλοίς στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκο Ερωτοκρίτου.

Ο κ. Ερωτοκρίτου προειδοποίησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και σημαντικά πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, ότι θα μιλούσε δημοσίως και θα αποκάλυπτε πολλά αν έως τον Σεπτέμβριο, δεν λαμβάνονταν μέτρα που επανειλημμένα είχε υποσχεθεί ο κ. Αναστασιάδης.

Έτσι, στα μέσα Σεπτεμβρίου, έγινε η σύσκεψη του Πρόεδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Εισαγγελλέα, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τον αρχηγό της Αστυνομίας και τους ανακριτές των υποθέσεων, που εκκρεμούν.

Αυτό ήταν μια πρώτη ένδειξη ότι η απειλή του Ρίκου Ερωτοκρίτου έπιασε τόπο, αλλά και πάλι πέρα από τη δημοσιότητα και το εφήμερο επικοινωνιακό «κέρδος», δεν υπήρξε επόμενο βήμα.

Ο κ. Ερωτοκρίτου πιστεύει ότι υπάρχει ένα ευδιάκριτο δίκτυ προστασίας για πολλούς επώνυμους, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι ανακρίσεις προς την οδό της Δικαιοσύνης. Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, που έχει και τον τελευταίο λόγο είναι διστακτικός στην προσαγωγή υποθέσεων ενώπιον των Δικαστηρίων αν δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για επιτυχή κατάληξη και για καταδικη των ενόχων.

Με αυτά τα δεδομένα όλο το βάρος πέφτει τώρα στο ανακριτικό έργο. Η Αστυνομία, δηλαδή, καλείται να επιταχύνει το έργο που της αναλογεί και να προσκομίσει τα όποια στοιχεία συγκεκντρώσει στον Γενικό Εισαγγελέα.