Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να στραφεί εναντίον του …άλλου ΝΑΤΟ

Γενς_Στόλτενμπεργκ1

Απέφυγε να θιξει  την Τουρκία ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και περιορίστηκε να ζητήσει αυτοσυγκράτηση

 

 

Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζήτησε ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ,ενώ  απέφυγε να σχολιάσει   την επιθετική δράση της Αγκυρας στην ΑΟΖ της Κύπρου και είναι προφανές  πως ο νέος ηγέτης της Βορειοατλαντικής  «συμμορίας» δεν ήθελε να θίξει  τον θρασύτατο ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο τους  την Τουρκία     κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης που παραχώρησε με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και παρά το γεγονός ότι, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, του εξήγησε ότι το πρόβλημα που προέκυψε με τις παραβιάσεις της Τουρκίας είναι ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, και ότι η όποια λύση προϋποθέτει απαραιτήτως το σεβασμό του διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης, κ. Στόλτενμπεργκ πέραν της προτροπής για «αυτοσυγκράτηση» δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

Απλώς κάλεσε όλους να επικεντρωθούν στις σημαντικές προκλήσεις που συνιστά η αστάθεια στη Συρία και στο Ιράκ και οι «επιθετικές» πολιτικές της Ρωσίας.

Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, ο κ. Στόλτεμπεργκ κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει «να αποσταθεροποιεί την Ουκρανία».Ζήτησε από τη Μόσχα «να αποσύρει τα στρατεύματά της» και χαρακτήρισε υπονόμευση των συμφωνιών του Μινσκ, τη διεξαγωγή εκλογών στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχουν οι αυτονομιστές.Πάντως, δεν θεωρεί ότι βρισκόμαστε «σε κατάσταση ψυχρού πολέμου» και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «υπονομεύει την εμπιστοσύνη».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.