Richard Black: Πίσω από τους τζιχαντιστές βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία

Τη στιγμή που ο κόσμος συγκλονίζεται και πάλι από ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS, στη Τζακάρντα της Ινδονησίας αυτή τη φορά, έρχεται από τις ΗΠΑ για ακόμη μία φορά η επιβεβαίωση, και συγκεκριμένα τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια Richard Black, πώς πίσω από τους τζιχαντιστές βρίσκονται τρεις χώρες: Οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία που τους χρηματοδοτούν, τους εξοπλίζουν και τους εκπαιδεύουν στο να αφαιρούν ζωές.RichardBlack

Κάποιοι πίστεψαν πώς ο ISIS θα περιοριστεί στη Συρία αλλά τα πράγματα δεν είναι καθ’ όλου έτσι επιβεβαιώνοντας την απόφαση της Ρωσίας να παρέμβει στρατιωτικά και να χτυπήσει στην πηγή του κακού, εξολοθρεύοντας μεγάλο μέρος των τζιχαντιστών και σπάζοντας τις γραμμές χρηματοδότησης και εξοπλισμού τους (ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές).

Ο Αμερικανός γερουσιαστής με συνέντευξη που παραχώρησε στο Russian TV, δηλώνει πως οι δυο χώρες, Τουρκία και Σαουδική Αραβία είναι οι κύριοι εκτροφείς της παγκόσμιας τρομοκρατίας, που αυτή τη στιγμή είναι ο ISIS και αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Richard Black η μεν Σαουδική Αραβία με το ισλαμικό Βαχαμπιτικό καθεστώς εκτρέφει ισλαμιστές τρομοκράτες που τους εξαπολύει σε όλο τον κόσμο, η δε Τουρκία με τον πρόεδρο της, τον αλαζόνα και φιλόδοξο Ερντογάν που θέλει να γίνει ο χαλίφης του Ισλάμ, στηρίζει και ενισχύει αυτούς τους τρομοκράτες ενώ έχει επιβάλλει μια στυγνή δικτατορία στην χώρα του.

“Δεν είναι η Συρία και ο πρόεδρος της Μπασάρ Άσαντ το πρόβλημα”, υποστήριξε ο Richard Black, “αλλά αυτές οι δυο χώρες που αποτελούν σήμερα απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Αυτές οι δυο χώρες είναι υπεύθυνες για τον εμφύλιο στην Συρία και για το αιματοκύλισμα της χώρας αυτής”.

Μάλιστα υποστήριξε πως ο πόλεμος στην Συρία δεν είναι εμφύλιος ούτε και μια λαϊκή εξέγερση, αλλά ουσιαστικά μια εισαγόμενη τρομοκρατία που θέλει να επιβάλει ένα ισλαμιστικό βάρβαρο καθεστώς. Παράλληλα κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία για λαθρεμπόριο παράνομου πετρελαίου σε συνεργασία με τους τζιχαντιστές.

Δεν δίστασε φυσικά να εμπλέξει και τις ΗΠΑ λέγοντας πώς οι αμερικανικές ηγεσίες των τελευταίων χρόνων στήριξαν το δικτατορικό και αναχρονιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για προσωπικά οφέλη, αλλά και την Τουρκία.

Σε άλλη του συνέντευξη μάλιστα πρόσφατα, σε αμερικανικό μέσο ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός. Είχε καταγγέλλει τις ΗΠΑ ότι αυτές βρίσκονται πίσω από τον εξοπλισμό του ISIS και είχε δώσει στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία αποκάλυπτε την βρόμικη πολιτική τη χώρας του στη Μέση Ανατολή καθώς και τη δράση της Χίλαρι Κλίντον η οποία εργαζόταν για να ανατρέψει τις κοσμικές κυβερνήσεις και να τις αντικαταστήσει με φανατικούς ισλαμιστές.

Στην αποκαλυπτική επιστολή του που απέστειλε στον πρόεδρο της Συρίας και είχε δώσει στη δημοσιότητα Richard Black έγραφε μεταξύ άλλων: «Αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές τότε ο πόλεμος θα τελειώσει, ευχαριστώ τη Ρωσία για την παρέμβαση της και τον πρόεδρο Άσαντ που διέσωσε τους Χριστιανούς».