Η Ρωσία έτοιμη να προμηθεύσει τη Σερβία με το πυραυλικό σύστημα S-300

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να εξετάσει το αίτημα της Σερβίας να αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα S-300, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.TASS_1670182-1_468

«Θα εξασφαλίσουμε άμεση στήριξη στη σύμμαχο μας στα Βαλκάνια. Στο προσεχές μέλλον θα μελετήσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες για να υλοποιήσουμε το αίτημα της Σερβίας να αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, εκτίμησε ότι η χώρα του δεν έχει ακόμη την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσει αυτό το σύστημα, ωστόσο είπε ότι οι συνομιλίες για να βρεθεί λύση θα συνεχιστούν και θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσέγγισης Σερβίας – ΝΑΤΟ, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης απάντησε: «Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ δεν παρέχει καμία ασφάλεια, ενώ εάν η Σερβία το 1999 είχε τους S-300 δεν θα είχε κατεστραμμένα κτήρια στο Βελιγράδι και σε άλλες πόλεις».

Ο κ. Ρογκόζιν πραγματοποιεί από την Κυριακή διήμερη επίσκεψη στη Σερβία και, εκτός από τον πρωθυπουργό της Σερβίας, συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας Μπράτισλαβ Γκάσιτς.