Πολιτικά χαστούκια έδωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στον Ντ.Κάμερον

Εμβρόντητο έμεινε ο βρετανός πρωθυπουργος Ντέιβιντ Κάμερον ακούγοντας τον Ούγγρο ομόλογο του Βίκτορ Όρμπαν να του δηλώνει με πάσαν σαφήνειαν πως είναι υποψρεωμένος να σεβαστεί «τα δικαιώματα των Ούγγρων που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε είναι παράσιτα να τους διώκουν και να τους απειλεί το βρετανικό κράτος με απέλαση”!Viktor_Orbán

“Υπάρχουν 55.000 Ούγγροι στη Βρετανία, οι οποίοι… πληρώνουν περισσότερους φόρους, από τα οφέλη που απολαμβάνουν και οφείλεται να τους σεβαστείτε” είπε απευθυνόμενος στον εμβρόντητο Ν.Κάμερον στην Βουδαπέστη.

Και συνέχισε: “Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν είμαστε πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε πολίτες ενός κράτους που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, εντός της Ομοσπονδίας. Δεν θέλουμε να πάμε στη Βρετανία και να αρπάξουμε κάτι από τους Βρετανούς. Δεν είμαστε παράσιτα. Δουλεύουμε εκεί βάσει των συνθηκών που μας το επιτρέπουν αυτό.

Και δουλεύουμε πολύ καλά εκεί. Οι Ούγροι που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενισχύουν την οικονομία του, πληρώνουν περισσότερους φόρους σε σχέση με τα οφέλη που απολαμβάνουν. Πρέπει να απολαμβάνουν το σεβασμό και να μην υφίστανται διακρίσεις”, κατέληξε ο Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ν.Κάμερον πήγε στην Ουγγαρία στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει να πείσει τις χώρες, ειδικά της ανατολικής Ευρώπης να αποθαρρύνουν τους κατοίκους τους να μεταναστεύουν και να εγκαθίσταται μόνιμα στην Βρετανία, εν όψει τους δημοψηφίσματος στην χώρα για την παραμονή της στην ΕΕ, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί από το αν θα συμφωνηθεί η ΕΕ να άρει μερικώς την συνθήκη ελεύθερης εγκατάστασης στην “Γηραιά Αλβιώνα” πολιτών των λοιπών χωρών της Ε.Ε.

Και βέβαια δεν έγινε δεκτός με ιδιαίτερη “θέρμη” στην Ουγγαρία!