Παρίσι: Γάζωσαν φερόμενο καμικάζι έξω από αστυνομικό τμήμα

Φορούσε ψεύτικη ζώνη με  «εκρηκτικά»

 

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε άνδρας που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο 18ο διαμέρισμα στο Παρίσι, κρατώντας μπαλτά και φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Όπως απεδείχθη τελικά, ο δράστης δεν έφερε εκρηκτικά, αφού η ζώνη που φορούσε ήταν «ψεύτικη» σύμφωνα με τις αρχές.newego_LARGE_t_1101_54618454_type12128

Όπως γράφει η εφημερίδα «Le Figaro», ο δράστης κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικού, κρατώντας μπαλτά και φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».
Ο επίδοξος καμικάζι- η ταυτότητά του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή- έφερε κάτω από τα ρούχα μια θήκη καλυμμένη με μονωτική ταινία από όπου κρεμόταν καλώδια, αλλά δεν επρόκειτο για πραγματικό εκρηκτικό μηχανισμό, αναφέρει δικαστική πηγή.

«Ενώ κινούνταν γρήγορα κουνώντας το μαχαίρι, προσπάθησε να αρπάξει κάτι στο ύψος του στήθους του. Εκείνη τη στιγμή άνοιξαν πυρ οι συνάδελφοι» αναφέρει πηγή της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη μεταξύ 11.50 και 11.55 πμ (τοπική ώρα).
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας έπεσε νεκρός μετά από δυο ή τρεις πυροβολισμούς. Οι αρχές εξέτασαν το πτώμα που κείτονταν στο δρόμο έξω από το τμήμα, με ειδικό ρομπότ το οποίο χρησιμοποιείται στην εξουδετέρωση βομβών.
Σε αυτή την φάση δεν είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί η ύπαρξη συνεργού, σημειώνει η Figaro, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών αποφεύγει προς το παρόν να κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και αναφέρεται στο γεγονός ως «επίθεση».

Λίγο νωρίτερα, στα πλαίσια των μέτρων για ενίσχυση της ασφάλειας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανρθώπους, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι η χώρα εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή και υποσχέθηκε προσθήκη 5.000 αστυνομικών στις ήδη υπάρχοντες δυνάμεις, μέχρι το 2017. Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε την δημιουργία άλλων 2.000 θέσεων εργασίας στις υπηρεσίες πληροφοριών.
Το νέο αιματηρό περιστατικό, σημειώνεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την εισβολή τζιχαντιστών στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας, Charlie Hebdo, με τραγικό απολογισμό 12 νεκρούς.