Αντι να κόψουν τους κακοήθεις όγκους από τα σπλάχνα της Κυπριακής κοινωνίας κόβουν τις κεντρικές αρτηρίες!

Με τον πόλεμο ανακοινώσεων δεν αποτρέπεται το ξεπούλημα των ημικρατικών

Οταν το οικονομικό κατεστημένο και κατ’ επέκταση οι κυβερνώντες ελέγχουν πλήρως τα Μ.Μ.Ε και χειραγωγούν κατα τρόπο ισοπεδωτικό την κοινή γνώμη, ο πόλεμος ανακοινώσεων  στον οποίο

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

περιορίζονται οι συντεχνίες CYTA και ΑΗΚ  δεν ωφελεί σε τίποτα.Ούτε και μπορούν με τις λέξεις και τις επιθετικές ατάκες να εμποδίσουν αυτό που πάει να γίνει. Ο αγώνας για να εμποδιστεί το ξεπούλημα όχι μόνο των κερδοφόρων αλλά και των υπόλοιπων ημικρατικών οργανισμών επιβάλλεται και πρέπει να επεκταθεί και πέραν των εργαζομένων που επηρεάζονται. Να εμπλακούν και να συμμετέχουν σε μαζικούς αγώνες, στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις όλοι οι πολίτες γιατί αυτοί ειναι που θα επηρεαστούν περισσότερο όταν θα αναγκαστούν να πληρώνουν στους μελλοντικούς  ξένους ιδιοκτήτες της CYTA ή της ΑΗΚ  τα τέλη και με το αζημείωτο βέβαια γιατί θα κόβουν και θα ράβουν προς αύξηση των κερδών τους και όχι προς το κοινωνικό όφελος.

Η εκστρατεία που ξεκίνησε το οικονομικό κατεστημένο πριν μερικά χρόνια εναντίον των ημικρατικών και εναντίον άλλων υπηρεσιών  κοινωνικής ωφελείας, που ελέγχονται από το κράτος στόχευε να στιγματισθούν ως φορείς διαπλοκής και να απαξιωθούν στα μάτια της κοινής γνώμης ώστε αποδυναμωμένοι και στιγματισμενοι να είναι εύκολο το ξεπούλημα τους.Προς τούτο συνένδραμαν και γνωστά Μ.Μ.Ε. που εν είδει σκανδάλων υπόσκαπταν εργολαβικά τους οργανισμούς αυτούς.Κανένας δεν διατείνεται πως όλα είναι ή ήταν ρόδινα. Και σκάνδαλα υπήρξαν και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και επανάπαυση  από πλευράς διοικούντων  και διευθυντών πως το καραβι τους δεν μπάζει από πουθενά . Συνέβαλαν και τα κόμματα  τα οποία με δικές τους οδηγίες ή και εντολές, διορίζονταν άτομα ανεπαρκή και χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις για να μπορούν να οδηγήσουν το καράβι στα βαθιά και όχι στου υφάλους και στα σκυλόψαρα όπως είδαμε να συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις.Εδωσαν αλλοθι στους καραδοκούντες και επιχειρήματα για να αντιστρέφουν τα πυρά και να ενοχοποιούν το σύστημα  που λειτουργεί στους ημικρατικούς.Αλλο όμως είναι να γινει μια σωστή αναδιάρθωση και να κοπεί με το μαχαίρι η δυνατότητα , ο πάσα άσχετος να δίνει εντολές πως θα λειτουργούν και θα επενδυουν οι ημικρατικοί ,και άλλο να τους ξεπουλάς μισοτιμής ή τιμή ευκαιρίας  στους λεγόμενους «ξένους επενδυτές» που είδαμε όλοι πως λειτουργησαν σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισπανία  και αλλού. Αντι να κόψουν τους κακοήθεις όγκους από τα σπλάχνα της Κυπριακής Κοινωνίας και συγκεκριμένα από τους ημικρατικούς, ημιδημόσιους και δημόσιους οργανισμούς, επιχειρούν να κόψουν τις κεντρικές αρτηρίες  για να τους αποτελειώσουν μια και καλή.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ηγέτης της συντηρητικής νεοφιλελεύθερης δεξιάς παίζει μόνος του στο γήπεδο των ανακοινώσεων όταν απαντά στις συντεχνίες. Γιατί κουτοπόνηρα βάζει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – που τους αφαίμαξαν με τη σιωπηρή ανοχή και των συντεχνιών (ελέω κρίσης και μνημονίων) -εναντίον των δημόσιων και ημιδημόσιων υπαλλήλων.Ο ξεσηκωμός εναντίον των εκποιήσεων σε τιμές εκπτώσεων των ημικρατικών, πρέπει να γίνει ολομέτωπος. Με τη συμμετοχή όλων των πολιτιών γιατί όλοι έχουν συνεισφέρει με χρήματα γα να δημιοργηθεί αυτή η τεράστια κρατική περιουσία.Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο μια περίοδο προσωρινοτητας μέχρι να αφυπηρετήσουν. Οι πργματικοί ιδιοκτήτες είναι οι πολιτες και αυτοί οφείλουν να γίνουν το ανάχωμα για να μην περάσει το ξεπούλημα της δκής τους ιδιοκτησίας

Αφελής προσέγγιση είναι και η δήλωση που τελευταία επανάλαβε 2-3 φορές  ο Γ.Γ. της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, ότι αν και εφόσον στο μέλλον το ΑΚΕΛ θα βρεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην εξουσία θα επαναφέρει στο  καθεστώς  του ημιδημόσιου  τους οργανισμους αυτούς ή και θα ερευνήσει κάτω από ποιές συνθήκες συντελέστηκε η ιδιωτικοποίηση τους. Οπως λένε και οι συμπατριώτες μας τ/κ , μετά το μπαϊράμιν μπαϊραντάσορας…

Είδαμε και την περίπτωση της Βουλγαρίας , όπου μια ολόκληρη κυβέρνηση κατάρρευσε κάτω απο την πίεση των παλλαϊκών κινητοποιήσεων εναντίον ξένης εταιρεία που εκμεταλλεύετο το ηλεκτρικό ρεύμα. Σχηματιστηκε άλλη κυβέρνηση  και ο ηλεκτρισμός πάλι κατάληξε στα χέρια τριών ξένων εταιρειών γερμανοαυστριακών και άλλων ξένων συμφερόντων όπου ελέγχουν και διανέμουν το ηλεκτρικό ρεύμα με διαφορετικές ταρίφες πάντα σε ψηλές τιμές. Τον Ιουνη του 2015 σημειώθηκαν νέες αυξήσεις .

Αλλη τιμή καθορίζει  η  εταιρία CEZ, που διανέμει ηλεκτρικό ρεύμα στα δυτικά της Βουλγαρίας, άλλες αυξημένες τιμές αποφασίζει η εταιρία EVN που διανέμει ηλεκτρικό ρεύμα στη Νότια, Κεντρική και Νοτιοανατολική Βουλγαρία, και με διπλάσιες αυξήσεις η  εταιρία Energo-Pro που διανέμει ρεύμα στις βορειοανατολικές περιοχές της Βουλγαρίας.

 

Το ζητούμενο είναι να μην ξεπουληθούν η ΑΗΚ , η CYTA  και άλλοι ημιδημόσιοι οργανισμοί και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούν όλοι.Οχι να επιχειρούν να εφοδιάζουν εκ των προτέρων τη φαρέτρα της προεκλογικής τους καμπάνιας με επιχειρήματα για να έχουν να λένε κατόπιν εορτής  και εν χορώ  πως «ο κύριος «δεσμεύομαι» αποδεσμεύτηκε από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».Να ανακόψουν τον «κ. Δεσμεύομαι» εδώ και τώρα, πριν συντελεστεί το κακό .Γιατι και ο Θεός φοβέρα θέλει. Και όταν οι κρατούντες μαζί και ο ηγέτης του ΔΗΣΥ αντιληφθούν  πως η κρατική περιουσία δεν είναι για τα δόντια τους ή των φίλων τους ξένων επενδυτών, θα αναγκαστούν  να σταματήσουν  τις αλαζονικές ατάκες και θα  βάλουν  την ουρά στα σκέλια.

Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη.Και αυτή τη δύναμη πρεπει να χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι ειλικρινά  επιδιώκουν  να μην  πέσουν στα χέρια Γερμανών , Αυστριακών,ή  Ολλανδών με την συνδρομή  και Κυπρίων ψευδοεπενδυτών περιουσίες που δημιουργήθηκαν με τους φόρους των Κυπρίων.

Αν οι συντεχνίες και τα κόμματα δεν μπορούν να κινητοποιήσουν το λαό σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις τότε θα φέρουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης. Θα χάσουν τη εμπιστοσύνη και του λαού και των εργαζομένων. Μόνο ο λαός είναι το πιο στιβαρό και αποτελεσματικό ανάχωμα στις επιβουλές της τρόικας  και των υπόδουλων σε αυτήν μασκαράδων. Και επιτέλους από τα λόγια και τον πόλεμο των ανακοινώσεων ας περάσουν σε πράξεις, αποτελεσματικές και έντιμες.