Η πάταξη της κυβείας, η ανοχή στην τοκογλυφία και η υποκρισία στο απώγειο!

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Η Αστυνομία καθημερινά μας πληροφορεί με ιδιαίτερο ζήλο πως «συνεχίζει τις στοχεύμενες επιχειρήσεις της για την πάταξη της κυβείας…».Και είναι ιδιαίτερα υπερήφανη  η καλή μας Αστυνομία, επειδή από αυτές τις εκστρατείες μαζεύει ως «τεκμήρια 106 τραπουλόχατα και ποσά που δεν υπερβαίνουν τα €85 …»
Και μην νομίζετε πως αυτές οι στοχευμένες εκστρατείες  αφορούν μεγαλολέσχες  ή σπίτια εύπορων επωνύμων  όπου το χαρτοπαίγνιο έχει εξελιχθεί  τις τελευταίες δεκαετίες  σε εξεζητημένο χόμπι  και  παίζεται με ολόκληρες περιουσίες ή και ακίνητα  μερικών δεκάδων χιλιάδων.Εκεί φοβάται να μπουκάρει το αστυνομικούδιν της γειτονιάς. Οι επιχειρήσεις τους περιορίζονται σε ένα  συγκεκριμένο και  βολικό κύκλο που οι αστυνομικοί δεν κινδυνεύουν να δεχθούν την επίπληξη του προισταμένου τους ή ακόμα και του πολιτικού προϊσταμένου της Δύναμης. Είναι σε κάτι συνοικιακά καφενεία τρίτης ή και τέταρτης διαλογής όπου μπουκάρουν και συλλαμβάνουν κάποια περιθωριακά  άτομα ή και μανιακούς χαρτοπαίκτες που θέλουν να κερδίσουν κανένα 50ευρω έτσι για το «ρε γ…την τύχη μου μέσα… που δεν μου βγαίνει ο τζόκερ ή το λόττο ή το άλλο τυχερό…»

Ομως για το μεγαλύτερο τυχερό παιγνίδι που χάνονται εκατομμυρια στη λοταρια δεν είδαμε κανένα αστυνομικό να μπουκάρει στα μπούκικα και να συλλάβει όλους εκείνους τους απελπισμένους που έχουν εναποθέσει  όλες τις ελπίδες τους στο Τζόκερ  που σχεδόν  κάθε βδομάδα σημειώνει τζακ ποτ.Βέβαια αυτοί νόμιμα παίζουν την τύχη τους και τα ευρώ τους …στο γάμο του Καραγκιόζη.

Το τρίτο και χειρότερο ωστόσο που εξοργίζει, ειναι πως παρόμοια σπουδή δεν επιδεικνύουν οι αρμόδιοι μας  για τη μεγάλη ληστεία που γίνεται με την «τοκογλυφία» των τραπεζών.Στις πλείστες χώρες του κόσμου η τοκογλυφία εντάσσεται στα δεφτέρια  των ποινικών αδικημάτων ως οικονομικό έγκλημα . Σε εμάς και σε όλο το σαθρό καπιταλιστικό σύστημα οι τράπεζες έχουν θεοποιηθεί.Και έχουν μετατραπεί σε σφιχτοθηλιές καταχρεωμένων κυβερνήσεων, καταχρεωμένων νοικοκυριών  και απελπισμένων μικροεπιχειρηματιών. Ολοι οι κανονισμοί όλες οι νομοθεσίες  ακόμα και των εθνικών κοινοβουλίων και της Κυπρου περιλαμβανομένης, λειτουργούν υπέρ των τραπεζών και τη διάσωση τους. Δουλεύουν οι πολίτες για να εξοφλούνται εις διπλούν και τριπλούν  συν οι τόκοι , τα δάνεια που δίνουν οι ξένοι δανειστές. Και οι εγχώριες τράπεζες  παίζουν περίπου το ίδιο αισχρό παιγνίδι σε βάρος των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων πολιτών.

Ποτέ δεν θα δούμε την Αστυνομία μας να μπουκάρει σε αυτους τους Οίκους του χρήματος. Καλύπτονται από Δρακόντειους νόμους που εφηύραν οι μεγιστάνες του καπιταλισμού.Οι Βρυξέλλες και η Wall Street .Και αυτούς δεν τους αγγίζει ούτε ο Θεός.

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να αγνοεί ότι οι τράπεζες ζητούν πάντοτε πίσω περισσότερα χρήματα από αυτά που δάνεισαν, ως τόκο.Τα γνωστά καταναλωτικά δάνεια που ίσχυαν μέχρι πρότινος αποτελούσαν τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα των τραπεζών και μάλιστα με πρωτοφανή επιθετικότητα. Παρακολουθήσαμε την περίοδο της απόλυτης δανειακής ασυδοσίας, όπου με ελάχιστα εχέγγυα – ή και καθόλου – μπορούσε ο καθένας με μια υπογραφή να πάρει καταναλωτικά δάνεια για οποιοδήποτε λόγο.Για μοτοσυκλέττα, αυτοκίνητο, ακόμα  και να πάει διακοπές και να περάσει ονειρεμένα σε εξωτικούς προορισμούς. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, με τα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα δάνεια για να πληρωθούν οι τόκοι των προηγούμενων δανείων, τους ανθρώπους που θα χάσουν ή έχασαν τα σπίτια τους και τον εκτός κάθε ορίου καταναλωτισμό που χαρακτήρισε όχι μόνο την Κυπριακή κοινωνία αλλά και την Ελληνική την Ισπανικη την Ιταλική και αλλαχού. Η επιθετικότητα των τραπεζών δεν περιορίστηκε στη διαφήμιση των δανειακών τους προγραμμάτων, αλλά προχώρησε στο έσχατο σημείο των προσωπικών τηλεφωνημάτων σε σπίτια που προωθούσαν δάνεια και κάρτες. Υπήρξαν και περιστατικά  απόλυτης παρανομίας με τα λεγόμενα αξιόγραφα όπου παραπληροφορούνταν οι καταθέτες πως θα κέρδιζαν τριπλα  και τετραπλά  αν μετέτρεπαν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, για να τους τα εξαφανίσουν εν μία νυκτί , όταν κάποιοι δεν άντεξαν τους απειλητικούς εκβιασμούς  των πιστολέρο  του Eurogroup στους κροτάφους τους.  Όταν έσκασε η βόμβα  των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης   έτρεξαν με πολύ προθυμία να υποστηρίξουν εκείνους που τους μπούκωναν με πλουσιοπάροχες διαφημίσεις  για να τους αποσπάσουν  την σιωπή τους. Τους τραπεζίτες.

 

Κανένας δεν θα ξεχάσει με πόσο ζήλο , και πόση προσπάθεια η καλή μας η  Βουλή προσπαθούσε να σώσει τότε την εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα Λαϊκή  και την αιμοδοτούσαν  συνεχώς παίρνοντας ρανίδα ρανίδα  τις οικονομίες του κοσμάκη. Και τελικά οι τραπεζίτες βγήκαν πάλιν κερδισμένοι και οι πολίτες στους δρόμους να διεκδικούν παρότι ολοι ειναι σιγουροι πως τίπτε δεν θα πάρουν. Επαιξαν και έχασαν.Οπως τον τζόγο , την κυβεία , το χαρτοπαίγνιο.

Κανένας αρμόδιος δεν κουνά το δακτυλάκι  του για να αρπάξει αυτούς τους αλήτες από τα λευκά κολάρα και να τους παρουσιάσει τα τεκμήρια της ασυδοσιας τους.

Τώρα η Ελλάδα βρίσκεται και πάλιν εν μέσω απειλών και εκβιασμών  για τα προαπαιτούμενα του τρίτου αιματηρού μνημονίου.Τρισχειρότερα από τα προηγούμενα, με τον Τσίπρα που ξεγελασε τους πάντες, να ψελλίζει ακόμα συνθήματα και να κατεβάζει τον κόσμο σε απεργίες εναντίον των αποφάσεων του.

Η Κύπρος βρίσκεται επι ποδός για να ξεπουλήσει κάθε κρατική περιουσια ή οργανισμό κοινής ωφελείας ,  που στήθηκε και κτίστηκε ρανίδα, ρανίδα του  Κύπριου  φορολογούμενου .

Γιορτή της Ελλάδας παραμονή δικής μας. Αλλωστε είναι γνωστό  και σχεδόν αποδεδειγμένο πως όταν βρέχει στην Ελλάδα   στην Κύπρο ανοίγουμε ομπρέλλες.