Περικυκλώθηκαν οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι- μεγάλες απώλειες

Η 63η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού έστησε ενέδρα στο δρόμο από το χωριό Mayda’a προς την πόλη-προπύργιο των ισλαμιστών Al-Dumayr στα βουνά Qalamoun με αποτέλεσμα δεκάδες ισλαμιστές της al-Nusra να σκοτωθούν ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι ισλαμιστές της Jaish al FatahCWmo87rVAAAUdrx στο νότιο Χαλέπι οι οποίοι περικυκλώθηκαν καθώς “κόπηκαν” οι οδοί ανεφοδιασμού τους στον αυτοκινητόδρομο Μ5. Ταυτόχρονα τα ρωσικά μαχητικά σφυροκόπησαν τους ισλαμιστές στην Ιντλίμπ με δεκάδες ισλαμιστές να σκοτώνονται.

Τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών στην Ιντλίμπ όπου είχαν συγκεντρωθεί ισλαμιστές από Jabhat Al-Nusra, Harakat Ahrar Al-Sham, Jund Al-Aqsa και Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Mετά την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Khan Touman, ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του έκοψαν την τροφοδοσία των τρομοκρατών που βρίσκονται στην Khan al-Assal νότια από το Χαλέπι ενώ ελέγχει τα 3/4.

Σε μια επιχείρηση-αστραπή ο συριακός Στρατός και η Χεζμπολάχ προχώρησαν δυτικά της Khan Touman, ανακαταλαμβάνοντας το χωριό Kalidiyah και αρκετά μέτρα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου M5 που περνάει μέσα από Ιντλίμπ προς Χαλέπι.

Τις περιοχές αυτές ήλεγχαν οι ισλαμιστές από το καλοκαίρι του 2012 ενώ πλησιάζει τις περιοχές Fuah and Kafrhaya κοντά στην Ιντλίμπ και Nubl, al-Zahraa από το νότο.
Επιπλέον ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του απέκτησαν τον έλεγχο σε πολλά δίκτυα στη Λαττάκεια μετά από σφοδρές μάχες με FSA, Jabhat Al-Nusra και Harakat Ahrar Al-Sham και συγκεκριμένα τους λόφους Ruweisat Addou, Katf Al-Harami και Yaqouber, κοντά στην στρατηγικής σημασίας πόλη Kabani στα βουνά Jabal Al-Akrad.

Πλέον ο συριακός Στρατός ελέγχει απόλυτα τα σημεία 435.5, 535.5, 539.5, 427, 626.8, 687.5, 526, και 652 στα βουνά Jabal Al-Turkmen κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας με τη Λαττάκεια.

Συνολικά έχει ανακαταλάβει 63 λόφους, βουνοκορφές, σημεία, χωριά και πόλεις σε 70 ημέρες.

Ταυτόχρονα στο Χαλέπι συριακές δυνάμεις και Χεζμπολάχ κατέλαβαν το χωριό Al-Qarassi μετά από δύο εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων με τους ισλαμιστές της Jabhat Al-Nusra Harakat Ahrar Al-Sham, Harakat Nouriddeen Al-Zinki, και Liwaa Suqour Al-Sham με 30 ισλαμιστές να πέφτουν νεκροί ενώ πλέον ελέγχει και την πόλη Khan Touman που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Δαμασκός M-5 που διασχίζει Χαλέπι και Ιντλίμπ.

Στη Χομς ο συριακός Στρατός μαζί με τις δυνάμεις εθνικής αυτοάμυνας της Sadad και τις SSNP απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του 5ου διαμερίσματος της Maheen μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους ισλαμιστές του ISIS.

Η Sadad είναι στρατηγικής σημασίας γιατί βρίσκεται ανατολικά του αυτοκινητόδρομο Χομς-Δαμασκός, κατευθύνεται ανατολικά του Λιβάνου.