Σφοδρές μάχες εντός των πόλεων μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού

Σφοδρές μάχες  διεξάγονται στις τουρκικές πόλεις των επαρχιών Μαρντίν, Μπιτλίς και Ντιγιαρμπακίρ, όπου οι Κούρδοι αντάρτες του PKK έχουν υπονομεύσει ολόκληρες συνοικίες, έχουν σκάψει αντιαρματικές τάφρους και έχουν οχυρώσει πολλά κομβικά σημεία αντιστεκόμενοι στον τουρκικό Στρατό που μέχρι στιγμής μάταια προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο των πόλεων αυτών.PKK flag men

Στις πόλεις Σιζρέ και Σιλόπη διεξάγονται οι σφοδρότερες μάχες με τον τουρκικό Στρατό να τις βομβαρδίζει κανονικά, προκαλώντας πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων και τις συνήθως λαλίστατες ΕΕ και ΗΠΑ, “να σφυρίζουν αδιάφορα” μπροστά σε αυτή την μαζική δολοφονία αμάχων.

Σε αρκετές τουρκικές πόλεις των δύο επαρχιών έχει επιβληθεί 24ωρή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ και οι δύο πλευρές μετρούν αρκετούς νεκρούς.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα οι Τούρκοι δίνουν 115 αντάρτες νεκρούς και οι Κούρδοι μιλούν για 12 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι περισσότεροι από 200 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μετά από την κατάρρευση της διετούς κατάπαυσης πυρός, τον Ιούλιο.
Μόνο την Δευτέρα 21/12 στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς, δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη μηχανισμού IED στο δρόμο.

Στην πόλη Σιζρέ, επίκεντρο των επιχειρήσεων του τουρκικού Στρατού, καπνός υψωνόταν από τις κατοικημένες περιοχές καθώς επιθετικά ελικόπτερα AW-1W και τεθωρακισμένα οχήματα με πυροβόλα των 25 χλστ. σάρωναν την περιοχή με τα πυρά τους σε σκληρές οδομαχίες με τους Κούρδους αντάρτες.

Υη Δευτέρα, ο Ταγίπ Ερντογάν “ορκίστηκε” ότι η “τρομοκρατική” οργάνωση, όπως χαρακτήρισε τους Κούρδους μαχητές της ελευθερίας, αλλά και οι υποστηρικτές της “θα θαφτούν στα χαντάκια που έσκαψαν”, αλλά η ουσία είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα σκληρό αντάρτικο μέσα στις ίδιες του τις πόλεις. Κάτι που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αντιμετωπίσει η Τουρκία.

Οι μάχες ανάμεσα στον τουρκικό Στρατό και το PKK επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο σε αστικές περιοχές, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι των νοτιανατολικών περιοχών να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και πλέον να δημιουργείται προσφυγικό κύμα από … Τούρκους πολίτες κουρδικής καταγωγής μέσα στην ίδια την Τουρκία!