Τραμπ:«Ο Πούτιν είναι ένας πανίσχυρος ηγέτης και τον σέβονται…»

Ο B.Πούτιν είναι ηγέτης και διοικεί τη χώρα του σε αντίθεση με ότι συμβαίνει εδώ” είπε ο Ν.Τράμπ πλέκοντας το εγκώμιο του προέδρου της Ρωσίας δείχνοντας ότι μεταξύ των δύο ηγετών υπάρχει χημεία και τυχόν εκλογή του θα είναι ευεργετική για την διεθνή ασφάλεια και την παγκόσμια ειρήνη. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, ο Ν.Τράμπ είναι χριστιανός και έχει ταυτόσημες απόψεις με τον Β.Πούτιν για πολλά ζητήματα κάτι που δεν συμβαίνει με τον Μ.Ομπάμα…

Republican presidential hopeful Donald Trump (C) listens during the prime time Republican presidential primary debate on August 6, 2015 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. AFP PHOTO/MANDEL NGAN

Στο πλαίσιο αυτό ο Ν.Τράμπ τόνισε ότι “είναι μεγάλη τιμή να δέχομαι φιλοφρονήσεις από τον Β.Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν σκοτώσει πολύ κόσμο” αποφεύγοντας να πέσει στην παγίδα των δημοσιογράφων του MSNBC που μάταια προσπαθούσαν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση!

Αν και ο παρουσιαστής του MSNBC, Joe Scarborough, προσπαθούσε συνεχώς να τον φέρει σε δύσκολη θέση και να προπαγανδίσει τις θέσεις του κατεστημένου των ΗΠΑ, ο Ν.Τράμπ υποστήριξε με σθένος τις απόψεις του.

“Σίγουρα όταν οι άνθρωποι σε λένε “έξυπνο” είναι πάντα καλό. Ειδικά όταν ο άνθρωπος ηγείται της Ρωσίας” είπε ο Ν.Τράμπ όταν ρωτήθηκε για το εγκώμιο του Β.Πούτιν ο οποίος τον χαρακτήρισε “πολύ ταλαντούχο”.

Ο συμπαρουσιαστής του MSNBC επέμενε λέγοντας:

“Λοιπόν, εννοώ ότι είναι επίσης ένας άνθρωπος που σκοτώνει δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους και εισβάλλει σε χώρες. Είναι φανερό ότι αυτό είναι ανησυχητικό, έτσι δεν είναι;” ρώτησε ο Scarborough.

Ο Ν.Τράμπ απάντησε λέγοντας:

“Λοιπόν διοικεί τη χώρα του και τουλάχιστον είναι ηγέτης σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη χώρα μας”.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτηση του λέγοντας:

“Αλλά και πάλι, σκοτώνει δημοσιογράφους που δεν συμφωνούν μαζί του” είπε ο Scarborough.

Αλλά ο Ν.Τράμπ τον άφησε και πάλι άφωνο λέγοντας:

“Yπάρχει πολύ θάνατος γύρω στον κόσμο και η χώρα μας έχει σκοτώσει πολλούς επίσης Joe όπως γνωρίζεις. Υπάρχει πολύ χαζομάρα στο κόσμο . Πολλοί σκοτωμοί, πολλή ηλιθιότητα, Αυτό συμβαίνει..”

Ο Scarborough έμεινε άφωνος και πρόσθεσε:

“Eίμαι μπερδεμένος”….

“Νοιώθω εντάξει με τον Πούτιν” είπε ο Τράμπ…”είναι ισχυρός ηγέτης, ένας πανίσχυρος ηγέτης..’Εχει μεγάλη δημοσιότητα στη χώρα του… Τον σέβονται ως ηγέτη”…

Χτές ο Β.Πούτιν τον χαρακτήρισε “εκπληκτικό χωρίς αμφιβολία” και “απίστευτα ταλαντούχο” άνθρωπο..”Είναι ο απόλυτος ηγέτης του προεδρικού αγώνα”…

“Λέει ότι θέλει να πάνε οι σχέσεις μας σε άλλο επίπεδο, σε ένα βαθύτερο επίπεδο σχέσεων με τη Ρωσία. Πώς μπορούμε να μην το καλωσορίσουμε αυτό;Φυσικά και το καλωσορίζουμε!” είπε ο Β.Πούτιν.

Ο Ν.Τραμπ απάντησε στον ίδιο φιλικό τόνο, λέγοντας πως «είναι μεγάλη τιμή να δέχομαι τέτοιες φιλοφρονήσεις από έναν ηγέτη τόσο σεβαστό τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στο εξωτερικό.»

Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση του πως ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνεργάζονται πιο στενά ενάντια στην τρομοκρατία, στην αποκατάσταση της παγκόσμιας ειρήνης και στο εμπόριο.