Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ είναι κατώτερο από το αντίστοιχο ρωσικό

Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ είναι κατώτερο από το αντίστοιχο ρωσικό και ως εκ τούτου οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να αντέξουν μια μαζική επίθεση ρωσικών πυρηνικών πυραύλων», δήλωσε ο  διοικητής των ρωσικών Στρατηγικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Sergei Karakayev. λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν ότι “Ελπίζει να μην φτάσει να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων κατά του ISIS”.1117950

Τα σχέδια για την ανάπτυξη των ρωσικών στρατηγικών Δυνάμεων είναι πλήρως προσαρμοσμένα στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας και απαντούν σε κάθε αμερικανική επιθετική ενέργεια.

Αντίθετα τόνισε το γεγονός ότι σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες, «η ένταξη των διαφορετικής εμβέλειας πυραύλων στο νέο ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, θα επιτρέψει την δημιουργία ενός πολυεπίπεδου συστήματος ασφαλείας, που θα εξασφαλίζει την εξουδετέρωση όλων των εναέριων στόχων ανεξάρτητου υψομέτρου.

Μιλάμε κυρίως για την εξουδετέρωση εχθρικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές αλλά και κινητικά όπλα,και άλλα πυραυλικά συστήματα με την βοήθεια ραντάρ και συστημάτων παρακολούθησης και επιτήρησης σε ξηρά, θάλασσα και αέρα», τόνισε ο Karakayev.

1016213077

Ο Σεργκέι Καρακάγιεφ

Οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις (RVSN) ιδρύθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου του 1959, μόνο που τότε λεγόντουσαν σοβιετικές στρατηγικές δυνάμεις. Έκτοτε είναι σε μόνιμη και διαρκή ετοιμότητα έχοντας ως αποστολή, την πυρηνική αποτροπή πιθανών επιθέσεων και την καταστροφή των εχθρικών πυρηνικών δυνάμεων, επιβάλλοντας το σενάρο της Mutual destruction αποτρέποντας έτσι τους Αμερικανούς από κινήσεις αυτοκτονίας.

Αποστολή τους είναι και η καταστροφή στρατηγικών σημείων του αντιπάλου αλλά και της εχθρικής στρατιωτικής, οικονομικής και βιομηχανικής υποδομής του εχθρού.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν, πως οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις έχουν εκσυγχρονιστεί σε ποσοστό 55%. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 52% για την Αεροπορία και κάτω από 40% για το Ναυτικό.

Την ίδια στιγμή η ρωσική πολεμική βιομηχανία βιώνει μια πραγματική κοσμογονία και στο τομέα των συμβατικών οπλων, με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να εξοπλίζονται σε φρενήρεις ρυθμούς.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα προμηθεύονται περί τα 200 αεροσκάφη και ελικόπτερα, περί τα 30 πολεμικά πλοία και περί τα 600 τεθωρακισμένα οχήματα κάθε τύπου, κατ’ έτος, ανέφερε ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.
«Υπάρχουν σχέδια για την προμήθεια 70-100 αεροσκαφών, περισσότερων από 120 ελικόπτερα, 30 πλοία επιφανείας και υποβρύχια και μέχρι 600 τεθωρακισμένα κάθε χρόνο», ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός.

Όπως τόνισε ειδική μέριμνα θα δοθεί στην ανάπτυξη της Αεροπορίας και του Ναυτικού ώστε να προστατευθούν τα ρωσικά στρατηγικά συμφέροντα, βάσει του εξοπλιστικού προγράμματος 2011-20, το οποίο, επίσης, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ενώ δίνεται έμφαση στην αναγνώριση και τις επικοινωνίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2015 η ρωσική Αεροπορία παρέλαβε 250 σύγχρονα αεροσκάφη, ενώ προβλέπεται η προμήθεια άλλων 200 το 2016. Την ίδια ώρα δύο υποβρύχια και οκτώ πλοία επιφανείας παραδόθηκαν στο Ναυτικό το 2015 και το 2016 αναμένεται η παράδοση άλλων δύο υποβρυχίων και επτά πλοίων επιφανείας.