Το «διαίρει και βασίλευε» του ΔΗΣΥ …

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της μονοκομματικής παράταξης του ΔΗΣΥ + 1 του ΕΥΡΩΚΟ, αποφασίζουν για τον πολυτεμαχισμό της CYTA και το ξεπούλημα της σε ιδιώτες. Χρόνια και χρόνια περίμεναν αυτή την ευκαιρία και να που έφτασε η ώρα να δοκιμάσουν με χίλιους δύο τρόπους να πείσουν τον κόσμο πως αυτό θα

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

είναι προς όφελος του και όχι για τις τζέπες των αγοραστών. Οσο και να καμουφλάρουν τις πρόνοιες  του νομοσχεδίου και να τις μασκαρεύουν με φιλεργατικά   φτιασίδια τίποτε δεν αλλάζει. Ξεπουλούν μία μία τους πιο κερδοφόρους οργανισμούς που στήθηκαν με τον οβολό του λαού και όχι των λεγόμενων στρατηγικών επενδυτών πού ποιός ξέρει τι κουμάσια είναι και αυτοί και τι ετοιμάζουν για να εμπλουτίσουν τα θησαυροφυλάκια τους από τον σφετερισμό της CYTA.

Είδαμε χθες  τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ με μια αυτοπεποίθηση να λέει πως το νομοσχέδιο θα εγκριθεί με πλειοψηφία  καθότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του με την  αποκρατικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών , οι εργαζόμενοι θα βγουν και κερδισμένοι

. Με φόντο το γραφικό πάρκο της Ακρόπολης, και περιστοιχισμένος  από 2-3 στελέχη του ΔΗΣΥ, ο κ. Αβέρωφ εν εξάλλω κατάσταση και με το ένα μάτι γουρλωμένο από οργή ξεκίνησε πρώτα με τις απειλές  λέγοντας πως«  όπως έχουν τα πράγματα σήμερα στη Cyta, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει και να μεταθέσει τους εργαζόμενους, αν για κάποιο λόγο αναγκαστεί να κλείσει η Αρχή.Εάν το ΔΣ της ΑΤΗΚ αποφασίσει ότι 100 θέσεις κρίνεται ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στο οργανόγραμμα, ο υπάλληλος που κατέχει αυτή τη θέση δεν διασφαλίζεται μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας του, εν αντιθέσει με το τι ισχύει στον δημόσιο τομέα» συνέχισε  για να προσθέσει  ότι:« η Κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει τους εργαζόμενους, στην περίπτωση είτε της πλήρους ιδιωτικοποίησης, είτε μερικής, είτε με στρατηγικό επενδυτή ή ακόμη και αν κλείσει η Cyta. Αυτοί, συνέχισε, θα έχουν τη δουλειά τους, τις αυξήσεις τους, τους μισθούς τους, το ωράριο που γνωρίζουμε όλοι και μια σύνταξη διπλάσια με τριπλάσια από τον μέσο εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. «Και αυτό το πράγμα το θεωρούν και πρόκληση», είπε.

Μάλιστα! Μπήκε στο ψητό της  προπαγάνδας  του «διαίρει και βασίλευε » και έθεσε σε εφαρμογή την  «παλιά του τέχνη κόσκινο»  και να  κατηγορεί τους εργαζομενους της CYTA όπως έπραξε άλλωστε και για άλλους οργανισμούς, πως είναι προστατευόμενοι και προνομιούχοι και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο «είναι πρόκληση έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Κυπρίων πολιτών».Και δεν θα πρέπει να το επιτρέψουν !

Επιχείρησε να βάλει εναντίον των υπαλλήλων της CYTA του εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα ακόμα και τους ανέργους.Στράφηκε και προς τους δημοσιογράφους (που παίζεται και αυτών η θέση τους με το εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα που επικρατεί τα τελευταία πέτρινα  χρόνια ελέω εθνοκτόνων μνημονίων) πως   δεν πρέπει να ανέχονται  αυτή την κατάσταση. Που πάει να πει και σύμφωνα με τη λογική του ηγέτη του νεοφιλελεύθερου ΔΗΣΥ, πως  αν και εφόσον εγκριθεί το νομοσχέδιο  οι εργαζόμενοι στην ΑΤΗΚ, θα πάψουν να είναι προστατευόμενοι  και προνομιούχοι.Θα έχουν την ίδια τύχη με αυτούς που βρίσκονται έρμαιο της εκμετάλλευσης των εργοδοτών πάσης φύσεως και απόχρωσης.

Επιτέθηκε και στις συντεχίες κατηγορώντας τες πως λειτουργούν ή θέλουν να γίνουν  σύμβουλοι επικοινωνίας και  να καθορίζουν και την πολιτική, άρα να αντικαθιστούν την Πολιτεία αν θα αποκρατικοποιήσει ή όχι έναν οργανισμό …» Ο αυταρχισμός  στο απόγειο .

Δυστυχώς όχι μόνο η σοβαρότητα αλλά και η αξιοπστία  έχει εκλείψει.Ο κ. Αβέρωφ ξέχασε πολύ γρήγορα πως παραμονές των προεδρικών εκλογών έστελλε μαντατοφόρους με επιστολές στην ΑΗΚ τον Ιωνά Νικολάου (τότε σκιώδη υπουργός Δικαιοσύνης και Αστυνομίας του ΔΗΣΥ )  τους Πρόδρομο Προδρόμου και Νίκο Τορναρίτη στη CYTA και άλλους δευτεροκλασάτους, να διαβεβαιώνουν τους υπαλλήλους πως ουδέπτε  θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις.Δεσμεύτηκαν τότε.Και σημερα όχι μόνο αποδεσμεύονται προκλητικά και ανήθικα αλλά προσπαθούν να διασπάσουν  τους εργαζομένους σε καλούς, κακούς, προνομιούχους και κακοπληρωμένους.

Βέβαια είναι στη φύση και στην ιδεολογία του Συναγερμού αυτά όλα που συνθέτουν την αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει οδηγήσει τους λαούς της Ευρώπης  στην εξαθλίωση. Το πρόβλημα δεν είναι ο Αβέρωφ ή όποιος άλλος ηγέτης του ΔΗΣΥ.Το ζητούμενο είναι τι κάνουν οι εργαζόμενοι για να κλειδοστομιάσουν μια και καλή αυτούς  ολους τους φαύλους  που θέλουν να ενσπείρουν το σαρακι της διάσπασης ανάμεσα τους προκειμενου να τους αποδυναμώσουν για να περάσει οπως τον οδοστρωτήρα η πολιτική τους. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο της CYTA αλλά όλων των ημικρατικών θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα εξω από το Προεδρικό και μαζί ενωμένοι να βροντοφωνάξουν στους κάθε Αβέρωφ πως το ξεπούλημα των ημικρατικών δεν είναι για τα δόντια τους.Οι κατα μόνας αντιδράσεις  δεν έχουν τον ίδιο αντίκτυπο .Γιατί σήμερα είναι η CYTA αύριο η δική τους

Κάτι άλλο ακόμα ανησυχεί.Οταν  ο Αβ.Νεοφύτου δήλωνε πριν λίγο καιρό πως ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να μείνει ξανά μόνος  σίγουρα εννοούσε πως την πορεία  για την εφαρμογή της πολιτικής τους θα βρισκει συμμάχους είτε εκ δεξιών είτε από το κέντρο είτε εξ’ Αριστερών. Τώρα θα δούμε ποια από τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα σταθούν δίπλα σε αυτούς τους φαύλους που προεκλογικά δεδμεύονται και μετεκλογικά αποδεσμεύονται .Και ποίοι θα βρεθούν στο χαράκωμα του ΔΗΣΥ με το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε»