Καλιφόρνια: Τρομοκρατική επίθεση με 17 νεκρούς στο Σαν Μπερναντίνο

Συναγερμός σήμανε στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, όπου τρεις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε ένα κτίριο που στεγ΄ζει  ατόμων με ειδικές ανάγκες και άρχισαν να “θερίζουν” ανθρώπους με οπλοπολυβόλα σκοτώνοντας πολλά άτομα.Σύμφωνα με ένα μάρτυρα την ώρα της 11dbaa39-2380-4ac6-bc89-0806bce4ca3a_800επίθεσης  φώναζαν “Αλλάχ Ακμπάρ”!

Η αστυνομία του San Bernardino απέκλεισε την περιοχή και έκανε  έκκληση στον κόσμο να μην κυκλοφορεί κοντά στο σημείο, όπου “χτύπησαν” οι δράστες αφού υπήρχαν φόβοι πως οι δράστες ήταν περισσότεροι από δύο.

Οι LA Times αναφέρουν πως οι δράστες είναι τρεις, με τα θύματα να είναι τουλάχιστον 20, ενώ σύμφωνα με τον Independent US υπάρχουν 12 νεκροί.

Για 12 νεκρούς και 8 τραυματίες έκαναν  λόγο το ABC και η Daily Mail, ενώ άλλα διεθνή μέσα όπως το CNN μεταδίδουν ότι 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το Russia Today, 20 ασθενοφόρα αναχώρησαν από το σημείο της επίθεσης με προορισμό το “Loma Linda University Medical Center”.

Το γραφείο του σερίφη, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, αναφέρει πως οι δράστες είναι ασύλληπτοι και συνιστά στους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης.

Συγκεκριμένα στις 11:30 (τοπική ώρα) από πυροβολισμούς που έπεσαν σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο Σαν Μπερναντίνο, μια πόλη 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες μέσα στο κτίριο όπου βρίσκονταν τουλάχιστον 670 υπάλληλοι, δεκάδες άνθρωποι έπεσαν νεκροί ή τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής οι τρεις ένοπλοι είναι βαριά οπλισμένοι και φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και fullface κουκούλες όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία τους αναζητά ακόμα, καθώς δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχουν προσπαθήσει να διαφύγουν από το σημείο με ένα μεγάλο SUV.

Αμερικάνικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικοί πυροτεχνουργοί καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί και εκρηκτικός μηχανισμός.

 

Αργότερα ανακοινώθηκε  από την  Αστυνομία του Λος Άντζελες,  ότι δύο άτομα αραβικής καταγωγής ένας άνδρας και μία γυναίκα, οπλισμένοι με δύο επιθετικά τυφέκια AR-15 είναι νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον τόπο που έγινε η σφαγή, ενώ ένα τρίτο άτομο αναζητείται ακόμα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ερευνεςάρχισαν στο διαμέρισμα των δύο νεκρών από το FBI.

Ο τελικός απολογισμός του μακελειού που ακόμα διερευνώνται τα αίτιά του, είναι 14 νεκροί και 17 τραυματίες.