Σεργκέι Λαβρόφ ο λαός της Κύπρου σε καλωσορίζει!

Ενας ανιδιοτελής  και πραγματικός φίλος , ένας πολιτικός που στις πολύ δύσκολες στιγμές της Κύπρου βρέθηκε στο πλευρό του λαού μας και έβαλε τις στιβαρές πλάτες της μεγάλης Ρωσίας για να μην αποτελειώσουν το νησί μας

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

οι βάρβαροι και οι  λήσταρχοι  της νέας τάξης πραγμάτων  , φθάνει σήμερα στην Κύπρο. Τον καλωσορίζουμε  και ευχόμαστε το ίδιο να πράξουν και όσοι πολιτικοί ή κόμματα δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν χαιρέτισαν την απόφαση του να μην συναντηθεί σε έδαφος Κυπριακής γης που είναι κατεχόμενο από την Τουρκία και να συνομιλήσει  με τους εγκάθετους ή τους λογοδοτούντες στην Αγκυρα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν είναι η πρώτη φορά που υψώνει στεντόρεια τη φωνή και το ανάστημα της χώρας του για να στηρίξει τα δίκαια και νόμιμα συμφέροντα της Κύπρου. Yπενθυμίζουμε  πως εκείνες της  μέρες που έσταζαν αγωνία και απόγνωση όταν  ο κυπριακός λαός έψαχνε φίλους και συμμάχους και κτυπούσε κλειστές πόρτες, μόνο  η Ρωσία του Λαβρόφ έτρεξε πρώτη να δώσει χέρι στήριξης, αλληλεγγύης  και ελπίδας.Ηταν τότε,  τον Απρίλη του 2004, όταν μετά το δημοψήφισμα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας  απέρριπτε το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν.Ηταν  τότε που ο τέως Γ.Γ. του ΟΗΕ ανάλγητος και εμπαθής Κόφι Ανάν επεδίωκε με τις πλάτες των αμεριακανοβρετανών πατρόνων του να τιμωρήσει την Κύπρο και να ακυρώσει το ψήφισμα των Ην.Εθνών  σύμφωνα με το οποίο  κήρυσσε παράνομη από την Τουρκία την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και καλούσε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ  να μην το αναγνωρίσουν, καθότι είναι ένα παράνομο μόρφωμα και υποτελές στην Αγκυρα.Μόνο η Ρωσία  δια του Σεργκέι Λαβρόφ  αντέταξε το μεγάλο όχι ως μόνιμο μέλος του Σ.Ασφαλείας και απέτρεψε την  ακύρωση εκείνου του τεράστιας σημασίας ψήφισμα για την Κύπρο.Ακολούθησαν βέβαια η Γαλλία και η Κίνα, αλλά την σκληρή δουλεια, την μεγάλη μάχη απέναντι στυς Αμερικανους και τους Βρετανούς  την έκανε ο Λαφρόβ.Και έτσι ακυρώθηκαν και ματαιώθηκαν όλες οι απειλές ΗΠΑ-Ε.Ε. και άλλων προς  την ανυπεράσπιστη  Κύπρο.

Σήμερα η απόφαση  του επικεφαλής  της Ρωσικής διπλωματίας να μην μεταβεί στα κατεχόμενα και κατ’ επέκταση στο υποτελές μόρφωμα  της Τουρκίας, δείχνει τη διαχρονική στάση αρχών της Ρωσίας, τον σεβασμό των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών του διεθνούς δικαίου.Σε καλοσωρίζουμε στην Κύπρο Σεργκέι Λαβρόφ! Ο λαός μας είναι ευγνώμονας για όσα η χώρα σου έπραξε και πράττει για τα δίκαια του.

Ευχόμαστε ταυτόχρονα  αυτό το ενδιαφέρον να μην εκλείψει, ή να ατονίσει.  Γιατί δυστυχώς αυτός ο τόπος σήμερα έχει ηγέτες κατώτερους  των περιστάσεων και των προσδοκιών του λαού μας.   Ο λαός ευτυχώς στέκει πιο ψηλά από την πολιτική του ηγεσία,   που αντι να χαιρετίσει ομόφωνα  και χωρίς περιστροφές   την απόφαση σου να μην συναντηθείς στο κατεχόμενο έδαφος της Λευκωσίας με τον κατοχικό ηγέτη, ψελλιζαν αμήχανα  την δυσφορία τους γιατί φαίνεται χάλασες κάποια παίγνια περί ισότιμου καθεστώτος. Και ράγισες την αισιοδοξία του φιλότουρκου Άιντα που επιμένει να μιλά για «την ευθυγράμμιση των άστρων» αντι να κοιτάξει κατάμματα την επεκτατική πολιτική της Αγκυρας και τις πολιτικές δολοφονίες που διαπράττει το βαθύ κράτος του Ερντογάν.

Ο λαός μας σε υποδέχεται με τις δέουσες τιμές έστω και αν δεν  θα είναι παρόν στα επίσημα γεύματα και στις επίσημες συναντήσεις.

Χαιρετίζουμε ακόμα την σθεναρή αποφασιστικότητα της Ρωσίας να μην επιτρέψει στο νεοσουλτάνο Ερντογάν να συμπεριφέρεται ως περιφεριακός χωροφυλακας και να παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση τον εναέριο χώρο  της Συρίας, της Κύπρου και της Ελλάδας και να περιφρονεί  για 41 χρόνια όλες τις αποφάσεις και τα περι Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Σεργκέι Λαβρόφ! Καλώς να ορίσεις σε αυτόν τον καθημαγμένο τόπο που έχει τόσο μεγάλη  ανάγκη ανιδιοτελείς φίλους και σύμμαχους  σαν την Ρωσία