Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης

Τη συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης στο Stade de France την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας, κατέγραψε ένας θεατής στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους χιλιάδες των οπαδών να προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τις κερκίδες.

newego_LARGE_t_1101_54598486_type12128

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ενημερώνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις την ώρα που παρακολουθεί τον φιλικό αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας

Στο βίντεο, που γύρισε ένας θεατής, καταγράφεται η στιγμή που ένας παίκτης της Γαλλίας έχει στην κατοχή του την μπάλα, ενώ αμέσως μετά ακούγεται μια τεράστια έκρηξη.

Παρά την τρομακτική έκρηξη, το παιχνίδι συνεχίστηκε ενώπιον χιλιάδων τρομοκρατημένων οπαδών.

Λίγο μετά το τέλος του φιλικού αγώνα μεταξύ Γαλλίας – Γερμανίας, οι οπαδοί απομακρύνθηκαν από το χώρο του σταδίου, την ώρα που νέες συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις διεξάγονταν σε όλη την πόλη.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε αργότερα μια έκρηξη στην πύλη J του Εθνικού Σταδίου.

Ο 27χρονος Σάιμον Χάντερ, που βρισκόταν στο γήπεδο με τον πατέρα του Μάρτιν, δήλωσε πως ο κόσμος τράπηκε σε μια «άτακτή φυγή» λίγο μετά την επίθεση.

«Παρακολουθούσαμε τον αγώνα και μετά ακούσαμε δύο τεράστιες εκρήξεις» δήλωσε. «Δεν είχα ακούσει ξανά κάτι τέτοιο – ωστόσο κανείς δεν φάνηκε να καταλαβαίνει τι συνέβαινε και το παιχνίδι συνεχίστηκε».

«Έλεγξα το τηλέφωνό μου και άρχισαν να παίρνω μηνύματα που μου έλεγαν πως υπήρχαν όμηροι ενώ ένας φίλος μου την ώρα που οδηγούσε είδε ένα αυτοκίνητο καλυμμένο με τρύπες από σφαίρες και ανθρώπους να τρέχουν μέσα στα αίματα».

Οι οπαδοί τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας
Σε άλλο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, καταγράφεται η στιγμή που εκκενώνεται το στάδιο μετά το τέλος του αγώνα με τους οπαδούς να τραγουδούν την Μασσαλιώτιδα, τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας.