Πανικός στο ΝΑΤΟ-η Ρωσία αναπτύσσει S-400 στη Συρία

Αναστάτωση  έχει προκαλέσει στο ΝΑΤΟ η ανακοίνωση για την  ανάπτυξη των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumf στη Λαττάκεια της Συρίας καθώς σύμφωνα με έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσαν στην Daily mail τονίζουν πως  αν η Τουρκία επιχειρήσει να δημιουργήσει de facto καταστάσεις χωρίς την έγκριση των συριακών αρχών και ειδικά αν τουρκικά μαχητικά βομβαρδίσουν στόχους μέσα στο συριακό έδαφοςθα υποστεί αιματηρές συνέπειες RussianS400

Οι S-400 Triumf έχουν στοχοποιήσει ολόκληρη την νοτιοανατολική Τουρκία αλλά και τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι Κύπρου καθώς διαθέτουν εμβέλεια 400 χλμ και μπορούν να καταρρίψουν μαχητικά σε ύψος 90.000 ποδιών.

Ταυτόχρονα η Ρωσία στέλνει ακόμη 4 Su-30SM τα οποία κρίνονται υπεραρκετά για να αντιμετωπίσουν μαζί με τα 6 Su-30SM που βρίσκονται στη Συρία τουλάχιστον δύο μοίρες τουρκικών F-16 αφού έχουν καλύτερα όπλα από το AIM-120C και πιο σύγχρονο ραντάρ.

Συγκεκριμένα, οι S-400 Triumf καλύπτουν πλέον τη βόρεια και κεντρική Συρία, τη ΝΑ Τουρκία, τη Κύπρο, το Ισραήλ και την ανατολική Μεσόγειο!

Το πυραυλικό σύστημα έρχεται σε τρία τμήματα, το κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το ραντάρ που ανιχνεύει 300 στόχους και διαθέτει έξι τετραπλούς αντιαεροπορικούς εκτοξευτές πυραύλων.

Γίνεται κατανοητό ότι πλέον επιτηρεί και στοχοποιεί την βρετανική βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου και αποτελούν θανάσιμη απειλή για τα Tornado αλλά και για τα αμερικανικά F-15 και F-16 ενώ πιστεύεται ότι μπορούν ακόμη να στοχοποιήσουν και τα F-22 Raptor.

Η υποτιθέμενη “διαρροή” από το ρωσικό υπουργείο άμυνας σύμφωνα με αναλυτές δείχνει ότι η Ρωσία αναβαθμίζει την παρουσία και κλιμακώνει την πίεση προς το ΝΑΤΟ και τη Τουρκία ενώ δημιουργεί “ασπίδα” πάνω από τις ακτές της Συρίας καθώς οι S-400 μπορούν να καταρρίπτουν και πυραύλους cruise!

Σύμφωνα με ρώσο διοικητή των πυραυλικών δυνάμεων που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik “ακόμη και αν ένα αεροπλάνο πετάει χαμηλά με ταχύτητα ίδια με αυτή ενός αυτοκινήτου το ραντάρ θα το δείξει στην οθόνη και θα το καταρρίψει, για τους S-400 δεν υπάρχει τεχνολογία “stealth”!

H βόρεια Συρία και συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από τις ρωσικές βάσεις είναι αυτή την στιγμή, μία από τις καλύτερα προστατευμένες από αέρος, περιοχές στο κόσμο. Για να περάσει ένα μαχητικό και να πλησιάσει τα σταθμευμένα ρωσικά μαχητικά πρέπει να περάσει από μία σειρά διαδοχικών “τοίχων” από S-400, S-300PMU2, Buk-M2 και Pantsir-S1.