Στο βυθό ακόμη το πιλοτήριο και οι μηχανές του μοιραίου Diamond

 Σε αναμονή βρίσκεται η τριμελής Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων  προκειμένου  να ξεκινήσει τις έρευνες για τα αίτια  της συντριβής  στο θαλάσσιο χώρο   του μοιραίου  δικινητήριου αεροσκάφους DIAMOND.Και αυτό γιατί σύμφωνα με έγκυρη πηγή το πιλοτήριο  και οι μηχανές του αεροσκάφους βρίσκονται ακόμη στο βυθό και σε μεγάλο βάθος. Εγκυρη πηγή απέκλεισε το ενδεχόμενο το αεροσκαφος να καταρρίφθηκε από πλοίο   καθότι όπως ανέφερε,  αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τα συντρίμια  του από την έκρηξη  θα βρίσκονταν διασκορπισμένα σε μεγάλη ακτίνα ενώ  τα συντρίμια  του DIAMOND ειναι σε ακτίνα 200 περίπου μέτρων.DiamondDA42

Αναμένεται λοιπόν η ανέλκυση των πιο σημαντικών «τεκμηρίων» για την τριμελή Επιτροπή και αυτό θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, δήλωσε στην  e-socknews η ίδια πηγή.

Χθες τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής  με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιαννάκη Λοίζου μετέβησαν στο Κέντρο του Πύργου Ελέγχου Πτήσεων και άκουσαν την  τελευταία συνομιλία  του τραγικού χειριστή Αυγουστίνου Αυγουστή καθώς και  τους ήχους που εξέπεμψε  πριν την πτώση το αεροσκάφος.

Στο μεταξύ , σημερα το  Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λάρνακας, με την τραγική κατάληξη της ανευρέσεως των σορών των δύο επιβατών.

Το αποτέλεσμα αυτό,αναφέρει  ανεξάρτητα του τραγικού του τέλους, οφείλεται στην ταχύτατη αντίδραση των κυπριακών φορέων υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο ενεργοποιήθηκε άμεσα με την πληροφορία της απώλειας του ίχνους του αεροσκάφους σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Σημειώνει ακόμα  ότι Κυπριακά πλωτά και ιπτάμενα μέσα της Λιμενικής Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, ενεργοποιήθηκαν, και μετά από συντονισμένη έρευνα εντόπισαν το θαλάσσιο σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους.

Προστίθεται επέισης ότι : «Στην επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης, η οποία συντονίσθηκε με συνεχή επικοινωνία σε όλες τις φάσεις από το ΚΣΕΔ, συμμετείχαν πλωτά και ιπτάμενα μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, παραπλέον εμπορικό πλοίο υπό Ελληνική σημαία, καθώς και πολεμικά πλοία της Ελλάδας, Γερμανίας και Βραζιλίας, τα οποία αποδεσμεύτηκαν από την επιχείρηση UNIFIL. Σημειώνεται ότι υπήρξε προσφορά για συνδρομή μέσων από το Λίβανο, η οποία δεν απαιτήθηκε.»