Οι έρευνες να επικεντρωθούν και στην Α΄φάση του Αποχετευτικού Πάφου

> on April 8, 2010 in Lubmin, Germany.«Μισές δουλειές»  χαρακτηρίζουν αρμόδιοι κύκλοι  τις έρευνες μόνο για την Β’ φάση του ΣΑΠΑ

 

«Μισές δουλειές»  χαρακτηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις  στο Δήμο Πάφου  τις έρευνες οι οποίες άρχισαν γα να διερευνηθεί κατά πόσο έγινε διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατα την εκτέλεση της Β’ φάσης του Αποχετευτικού Πάφου.Το ερώτημα που εγείρουν οι ίδιοι κύκλοι είναι γιατί να μην περιστραφούν οι έρευνες και στην Α’ φάση του ΣΑΠΑ επειδή όπως υποδεικνυουν εκεί δαπανήθηκαν τα μεγαλύτερα κονδύλια. Αν όντως όσοι ξεσπαθώνουν εναντίον της όποιας διαφθοράς,  διαπλοκής,ενδεχόμενου δεκασμού ,  ή και διασπάθισης δημόσιου χρήματος θα είναι ειλικρινείς  αν ζητήσουν έρευνες και για την Α’ φάση του Αποχετευτικού Πάφου.

Δεν είναι δυνατόν σημείωναν να γίνεται τόσο ντόρος για τη Β΄φάση και να αποσιωπάται ο αδιακιολόγητος πακτωλός χρημάτων που στοίχισε η Α’ φάση.

Φρουρούνται  τα γραφεία ΣΑΠΑ …

 Στο μεταξύ , σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες   συνεχίζονται οι έρευνες του κλιμακίου του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΑΠΑ.

Τα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου έχουν τεθεί υπό φρούρηση ενώ τα έγγραφα και οι φάκελοι του ΣΑΠΑ βρίσκονται ήδη στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Χθες στο πλαίσιο των ερευνών παραλήφθηκαν από την Αστυνομία σωρεία εγγράφων και φακέλων που αφορούν την β’ φάση τα οποία θα τεθούν ενώπιον των ανακριτών στην προσπάθεια τους να διαπιστώσουν τα όσα σοβαρά καταγγέλλονται για τον οργανισμό αυτό.

Επίσης ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λεμεσού υπό την εποπτεία αξιωματικού άρχισαν τη λήψη καταθέσεων από τους παραπονούμενους που προχώρησαν στην καταγγελία αλλά και από άλλα πρόσωπα.

Οι ανακριτικές αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες μετά την αλληλογραφία που αποστάληκε από τον Γενικό Ελεγκτή και  αφού μελετήθηκε η αλληλογραφία και η καταγγελία άρχισε η έρευνα της υπόθεσης.

Το δημοτικό συμβούλιο Πάφου αναμένεται επίσης να ζητήσει συμβουλή από το νομικό σύμβουλο του Δήμου προκειμένου να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου μετά και την αναστολή της συμμετοχής του Δημάρχου Πάφου στη λειτουργική και διοικητική διαδικασία του Δήμου Πάφου με σχετική του χθεσινή ανακοίνωση.

Εξάλλου ,  μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων του Δήμου Πάφου ο δημαρχεύων Μάκης Ρουσής ανέφερε πως υπάρχουν σοβαρά θέματα τα οποία έπρεπε να συζητηθούν προκειμένου να τεθεί σε προγραμματισμό η περαιτέρω πορεία του δημοτικού συμβουλίου.

Ευχαρίστησε επίσης τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων για την συνεργασία σημειώνοντας πως το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει ομόγνωμα και συναινετικά να πορευτεί αυτό τον καιρό γιατί η Πάφος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμμιλίδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα. “Ομόφωνα όλοι οι επικεφαλής ” είπε, “στηρίζουμε το έργο το οποίο καλείται ο αντιδήμαρχος και δημαρχεύων Μάκης Ρουσής να διεκπεραιώσει ”.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου έστειλε το μήνυμα της ετοιμότητας του δημοτικού συμβουλίου για να ακολουθηθούν – όπως είπε- όλες οι νόμιμες διαδικασίες για όλα τα θέματα που υπάρχουν εν εξέλιξη είτε αυτά αφορούν την κακοδιαχείριση αλλά για να πετύχει η Πάφος στο μεγάλο στοίχημα που είναι η ανακήρυξη της σε ΠΠΕ το 2017.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας συνέχισε, εξετάστηκε και το θέμα της ομαλής διεξαγωγής των συνεδρίων της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου. Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση η οποία επικρατεί καλώντας παράλληλα όλους τους υπαλλήλους του Δ. Πάφου να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Ζήτησε επίσης όπως όλοι όσοι έχουν παρανομήσει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.