Ρωσία: Ενισχύεται το σενάριο της έκρηξης βόμβας στο μοιραίο Airbus

Ενισχύεται το σενάριο της έκρηξης βόμβας στο μοιραίο Airbus που συνετρίβη στο Σινά, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τους Ρώσους ιατροδικαστές, αλλά και τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής.newego_LARGE_t_1101_54593921_type12128

Σύμφωνα με ρωσικά Μ.Μ.Ε , εντοπίστηκαν εμφανή εγκαύματα και σημάδια από έκρηξη, σε ποσοστό που αγγίζει το 90% στις σορούς των επιβατών που κάθονταν στην ουρά του αεροσκάφους, μία εικόνα που ενισχύει το σενάριο της έκρηξης εντός του αεροπλάνου. Στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης συνηγορεί και η σημερινή δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι είναι μάταιη η προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο ρωσικός λαός.
Οι ειδικοί φαίνεται να συγκλίνουν πλέον στο ερώτημα: έκρηξη από βόμβα ή από τεχνική αιτία; Κατά το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν υλικά και εξαρτήματα, ξένα ως προς το αεροσκάφος, που εστάλησαν προς εξέταση, ενώ αμερικανικός δορυφόρος φαίνεται πως κατέγραψε μια θερμική αναλαμπή στο σημείο, τη στιγμή της πτώσης. Στα μαύρα κουτιά έχουν καταγραφεί ασυνήθιστοι για κανονική πτήση ήχοι, που αποκαλύπτουν πως το πλήρωμα αιφνιδιάστηκε από κάτι απρόσμενο σε τέτοιο βαθμό, που δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.
Όλες οι εκτιμήσεις συμπίπτουν στο ότι το Airbus άρχισε να πέφτει σε ύψος 10 χλμ. και να διαλύεται από τα 4,5 χιλιόμετρα, ενώ η εκδοχή ότι μπορεί να χτυπήθηκε από πύραυλο αποκλείεται πλέον κατηγορηματικά. Στο σημείο της συντριβής οι έρευνες έχουν επεκταθεί στα 20 χιλιόμετρα, λόγω πρωτοφανούς διασποράς των συντριμμιών.