Ρωσικό αεροπλάνο με 224 επιβάτες συνετρίβη στο όρος Σινά

Ένα ρωσικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 224 άτομα συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Σινά, λίγη ώρα μετά την εξαφάνισή του από τα αιγυπτιακά και ρωσικά ραντάρ.

H τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Αίγυπτου ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση του συμβάντος.engine.feed.gr
Λίγο νωρίτερα οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας είχαν ειδοποιήσει ότι έχασαν την επαφή με το επιβατικό αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Ρωσία.
Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες –επιβάτες και πλήρωμα– της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι και 17 παιδιά.
Προς το παρόν οι πληροφορίες είναι συγκεχιμένες. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα δήλωσε ότι το αεροπλάνο εξήλθε με ασφάλεια από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και είχε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ανακοίνωση της συντριβής του από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.