200.000 ευρώ εδώ και τώρα διεκδικεί πρώην πιλότος των ΚΑ!

 

Κέρδισε δίκη και προειδοποιεί ότι θα ζητήσει διάλυση της Εταιρίας αν δεν του δοθούν αμέσως τα λεφτά

 

Διακόσιες χιλιάδες ευρώ απαιτεί να του πληρώσουν αμέσως οι Κυπριακές Αερογραμμές πρώην πιλότος της Εταιρείας , ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον της , η υπόθεση εκδικάστηκε και πρόσφατα κέρδισε τη δίκη. Σε αντίθετη περίπτωση έχει προειδοποιήσει γραπτώς τις Κυπριακές Αερογραμμές πως αν δεν του καταβληθεί το πιο πάνω ποσό, το οποίο προνοείται ως αποζημίωσή του στη δικαστική απόφαση, τότε   σε χρονικό διάστημα μέχρι τριών βδομάδων θα υποβάλει διά του δικηγόρου του αίτηση για διάλυση της Εταιρείας !cyprusairways_607_455_577_324

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υπόθεση ανάγεται στο 2005 όταν ο εν λόγω πιλότος, ο οποίος είχε εργοδοτηθεί και στη ΓΙΟΥΡΟΣΥΠΡΙΑ κατέθεσε αγωγή στο Δικαστήριο για εξώθησή του σε παραίτηση και για απώλεια καριέρας. Μετά την αποχώρησή του ο πιλότος εργοδοτήθηκε σε αεροπορική εταιρεία αραβικής χώρας. Η δίκη ολοκληρώθηκε πρόσφατα και το Δικαστήριο επιδίκασε ποσό 92.000 ευρώ, συν τόκους ως αποζημίωση του από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Με προστιθέμενους τους τόκους επί του ποσού αυτού που μέτρησαν από το 2005, η ολική τιμή της αποζημίωσης ανήλθε σε 200.000 ευρώ.

Η απαίτηση για άμεση πληρωμή ενός τόσο μεγάλου ποσού σε μια κρίσιμη για τα οικονομικά της εταιρείας περίοδο, έχει δημιουργήσει ακόμη ένα πονοκέφαλο για τους ιθύνοντες του εθνικού αερομεταφορέα. Η προειδοποίηση επίσης ότι αν δεν δοθούν αμέσως τα χρήματα θα κατατεθεί αίτηση στο Δικαστήριο για διάλυση της Εταιρείας περιπλέκει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα γιατί φαίνεται να μην υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η πιο πάνω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη πρόσφατη δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώθηκαν οι πιλότοι της Εταιρείας στην προσφυγή που καταχώρησαν, σχετικά με περικοπές που έτυχαν στους μισθούς και τα ωφελήματά τους επίσης το 2005. Οι πιλότοι , μέσω του δικηγόρου τους Κωνσταντίνου Καντούνα υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι παράνομα έγιναν οι αποκοπές γιατί δεν ήταν με τη συγκατάθεση των ίδιων και της Συντεχνίας τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές θα επιβαρυνθούν με την καταβολή αποζημιώσεων προς τους πιλότους οι οποίες ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.   Κι αυτό στην πιο κρίσιμη καμπή που διέρχεται ο εθνικός αερομεταφορέας, ο οποίος είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει πολύ πιεστικά οικονομικά προβλήματα.

Οι πιλότοι το 2005 είχαν διαφωνήσει με το στρατηγικό σχέδιο διάσωσης που είχε τεθεί τότε σε εφαρμγοή και δεν έκαναν αποδεχτές τις αποκοπές μισθών που αποφάσισε να επιβάλει η Εταιρεία. Οι υπόλοιπες τέσσερις Συντεχνίες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και έγιναν αποκοπές στους μισθούς των υπαλλήλων. Ωστόσο είχαν προειδοποιήσει πως αν  για οποιδήποτε λόγο εξαιρούσαν τους πιλότους αυτό δεν θα γινόταν αποδεκτό από καμιά άλλη Συντεχνία.