Σαρκοζί: Μεγάλο λάθος της Γαλλίας η ακύρωση της συμφωνίας για τα Mistral

Μεγάλο λάθος θεωρεί την απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τα ελικοπτεροφόρα Μistral ο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων (αξιωματική αντιπολίτευση), Τιερί Μαριανί.sarkozy-putin
Οπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, με αφορμή την επίσκεψη Σαρκοζί στη Μόσχα, η ακύρωση της συμφωνίας για τα Mistral βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις. Ο Μαριανί βρίσκεται στη Μόσχα ως μέλος της αντιπροσωπείας βουλευτών που συνοδεύουν τον Νικολά Σαρκοζί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ Μόσχας και Παρισιού τον Ιούνιο του 2011, ανεστάλη τον περασμένο Μάιο από την κυβέρνηση Ολάντ με το αιτιολογικό της εμπλοκής της Μόσχας στην κρίση στην Ουκρανία, κάτι που η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί.

Συρία, Ουκρανία, κυρώσεις και σχέσεις με την ΕΕ
στην ατζέντα Πούτιν – Σαρκοζί

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης με τον ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν , συζήτησαν για το κρίσιμο θέμα της Συρίας, την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και για τις σχέσεις Ρωσίας – ΕΕ και τις συνεχιζόμενες κυρώσεις.
Μετά τις συνομιλίες, ο Νικολά Σαρκοζί συνάντησε περίπου 300 εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας στη Ρωσία και απάντησε σε ερωτήσεις τους.

Οπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου με τη Μόσχα, αντί να επιμένουν στην απομόνωση: «Δεν υπάρχει κανένα νόημα στην απομόνωση της Ρωσίας, πρέπει να συνομιλούμε με την Μόσχα, ειδικά όταν διαφωνούμε. Και ο διάλογος απαιτεί ωριμότητα και σεβασμό απέναντι στους συνομιλητές, χωρίς κλισέ και στερεότυπα» είπε ο Σαρκοζί απευθυνόμενος σε φοιτητές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου MGIMO (Moscow State Institute of International Relations, το οποίο