Κρεμλίνο: Απόλυτη προτεραιότητα Πούτιν η νίκη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία

Η νίκη επί της τρομοκρατίας στη Συρία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για τον ρώσο ηγέτη – Πρόκειται για θέμα ακόμη πιο σημαντικό και από την έναρξη του πολιτικού διαλόγου. ΠούτινΟπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί πως η νίκη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας προηγείται από κάθε προσπάθεια έναρξης διαλόγου για την πολιτική συμφιλίωση στη διαλυμένη από τον εμφύλιο χώρα.
Η δήλωση Πούτιν έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Νόβο Ογκάριοβο με τον γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας Σίγκμαρ Γκάμπριελ.
“Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στη Συρία. Επιτυγχάνοντας πρώτα ένα σημαντικό πλήγμα στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, θα μπορούσαμε πλέον να μπούμε σε λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του πολιτικού διαλόγου” τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Πεσκόφ στη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε επίσης ότι η Μόσχα υποστηρίζει την ευρεία συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.