Οι Τούρκοι κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-1 Predator κατέπεσε στο τουρκικό έδαφος με σοβαρές ενδείξεις να έχει καταρριφθεί από την τουρκική Αεροπορία, λόγω παρανόησης μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων.MQ-1Predator

Το Predator είναι το δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που συνετρίβη εντός των τουρκικών εδαφών μετά την κατάρριψη ενός UAV που τότε είχε κυκλοφορήσι μια έντονη φήμη οτι ήταν ρωσικό Orlan στις 16 Οκτωβρίου, αλλά η Μόσχα το αρνήθηκε επισήμως.

Η «Χουριέτ» στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι πρόκειται για αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator, το οποίο «κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης» κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα αεροσκάφη του είδους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το αεροσκάφος έπεσε στην Αντιόχεια, σε περιοχή εντός της Τουρκίας που βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

To MQ-1 Predator έχει μέγιστη ταχύτητα 217 χ.α.ω., ταχύτητα περιπολίας 130-165 χ.α.ω, εμβέλεια 1100 χλμ. αυτονομία 24 ώρες και επιχειρησιακό ύψος 7.500 μέτρα.

Το σημείο της πτώσης δείχνει ότι κατασκόπευε τις κινήσεις του συριακού Στρατού και τις επιχειρήσεις της ρωσικής Αεροπορίας στην επαρχία Ιντλίμπ, αλλά και ότι πιθανόν να έπεσε θύμα της τουρκικής Αεράμυνας που είναι … αρκετά νευρική το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της καθημερινής εισόδου ρωσικών UAV από την Συρία.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τουρκική Αεροπορία, όντας σε επιφυλακή από την πρώτη κατάρριψη να μην είχε ενημερωθεί για αυτήν την αμερικανική αποστολή αναγνώρισης και κατασκοπείας .

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή πραγματοποιούσε από χτες το βράδυ έρευνες για να βρεθεί το αεροσκάφος.

Στις 16 Οκτωβρίου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν καταρρίψει, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει εκείνη τη μέρα το τουρκικό γενικό επιτελείο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων και εθνικότητας.