Ο Πούτιν και το «έργο του αιώνα»

petrosΤου Πέτρου Μ. Πέτρου
Αμέσως μετά την εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία και την εκτόξευση των φτερωτών πυραύλων Kalibr-ΝΚ, ο Πούτιν επισκέφθηκε το «έργο του αιώνα», που δεν είναι άλλο από την οικοδόμηση του νέου κοσμοδρομίου της Ρωσίας, από όπου θα εκτοξεύονται όλων των ειδών διαστημόπλοια στα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από την άνοιξη του 2016.
Πρόκειται για ένα τεράστιο εργοτάξιο όπου εργάζονται ακατάπαυστα και νυχθημερόν πάνω από 7000 άτομα. Η σημασία του έργου, κολοσσιαία, μια και εδώ θα εγκατασταθεί όλη η γνωστή και άγνωστη τεχνολογία αιχμής, που σχετίζεται άμεσα με ό,τι έχει σχέση με την ξηρά και τη θάλασσα, τον αέρα και το διάστημα.
Αν περί τα τέλη του 19ου αιώνα, ο Αυτοκράτορας Αλέξανδρος της Ρωσίας, μεταξύ άλλων, έλεγε ότι: «… Στον κόσμο μας μένουν δύο πιστοί σύμμαχοι, ο στρατός μας και ο στόλος μας …», παραφράζοντας εκείνα τα λόγια, σήμερα θα έλεγε κάποιος ότι στη σύγχρονη Ρωσία, και παρα τον πόλεμο που δέχεται πανταχόθεν από το ΝΑΤΟ, ο πιο πιστός της σύμμαχος παραμένουν οι αεροδιαστημικές της δυνάμεις.
Το «έργο του αιώνα» ή το νέο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι της Ρωσίας, είναι σχεδόν κατά 95% ολοκληρωμένο και εισήλθε στην τελική του ευθεία. Σίγουρα θα διαδραματίσει κεφαλαιώδη πολυσήμαντο ρόλο και στην οικονομία και την εξερεύνηση του διαστήματος μα και στην άμυνα της χώρας αφού ολοένα και περισσότερο τα οπλικά αμυντικά και επιθετικά συστήματα1445208366535 διασυνδέονται με ότι έχει να κάνει με το διάστημα, τις πληροφορίες από δορυφόρους κλπ.
Ένα άλλο έργο που έχει ολοκληρωθεί στη Ρωσία και που αποκαλείται από πολλούς ως το «Όγδοο Θαύμα», είναι η πυραμίδα χωρίς κώνο μήκους 140 μέτρων και ύψους 35 μέτρων. Στην ουσία είναι ένα γιγαντιαίο ραντάρ με πολλούς υπόγειους ορόφους και τούνελ, που χρησιμοποιείται στη ραδιοεπισήμανση στόχων στη γη και το εγγύς διάστημα.
Ένα σύνολο 60 χιλιάδων κεραιών επιτρέπουν την παρατήρηση και επιτήρηση σε ύψος 10.000 χιλιομέτρων. Έχει την ικανότητα να εντοπίζει και να αντιδρά ακόμα και σε στόχους που κινούνται με ταχύτητες πέραν των 7χιλιομέτρων/δευτερόλεπτο, συνθήκες στις οποίες κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αντιδράσει. Εδώ εμπλέκονται αλγόριθμοι και οι άνθρωποι απλώς ελέγχουν.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλες χώρες με πολλές ικανότητες. διαστημικές και άλλες, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ηγέτιδα σε πολλούς τομείς και αυτό δίνει μια ελπίδα στους μικρούς και 1445208385606ανυπεράσπιστους από πλοκάμια αρπακτικών και ίσως προδικάσει και την καινούργια τάξη πραγμάτων άμα ολοκληρωθεί η μεγάλη και στρατηγικής σημασίας μάχη στη Συρία.
Ο Πρόεδρος Πούτιν είναι αναμφίβολα ένας πανέξυπνος ηγέτης, αναμορφωτής και της χώρας του και του αναδυόμενου πολύ-πολικού κόσμου. Πρόδηλα, το αισθητήριο των λαών για την αναγνωρισημότητα, το κύρος και τον σεβασμό που αποδίδει σε ένα ηγέτη είναι τόσο μεγάλο και ισχυρό που δεν μπορεί να διεμβολισθεί από κάθε λογής προπαγάνδες και κακοήθειες, γι’ αυτό και το κύρος του Πούτιν αυξάνεται καθημερινά και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό οφείλεται στο ότι έχει αδύνατους αντιπάλους και πολέμιους! Προφανώς και κανένα «έργο αιώνα» να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τον ανάλογο ηγέτη.