Ρηξικέλευθα και αποφασιστικά κατά του Ισλαμικού Κράτους

moscva-su 30Του Πέτρου Μ. Πέτρου
Με κτυπήματα ακριβείας από 4 πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εξουδετερώθηκαν 11 στόχοι των Τζιχαντιστών στην περιοχή Ράκκα και Αλλέπο της Συρίας. Εναντίον βάσεων, αποθηκών και άλλων στόχων των τζιχαντιστών, οι ρώσοι εκτόξευσαν 26 πυραύλους μακρού βεληνεκούς, οι οποίοι διένυσαν ουσιαστικά μια απόσταση 1500 χιλιομέτρων και έπληξαν τους στόχους τους με μια απόκλιση μόνον 2 μέτρων.
Αυτό συνιστά μια κλιμάκωση των από αέρος κτυπημάτων των Ρώσων κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη Συρία και καταμαρτυρεί την αποφασιστικότητα της Μόσχας και του Προέδρου Πούτιν να ξεκαθαρίσουν οριστικά αυτό το ζήτημα.
Ταυτόχρονα, στη διεθνή κοινή γνώμη, εξακολουθούν να αναφύονται πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που οι ΗΠΑ κωλυσιεργούν στον συντονισμό της δράσης τους με τη Ρωσία κατά του Ισλαμικού Kράτους, αφού κατά κόρον διακήρυξαν αναφανδόν την αντίθεσή τους στην τρομοκρατία και το ΙΚ.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξει κοινή δράση, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη άποψη που εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά την εκεί επίσκεψη Πούτιν: «να δοκιμάσουν να ενώσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού της Συρίας, τον στρατό του Προέδρου Άσσαντ, με τον ούτω καλούμενο Ελεύθερο συριακό στρατό», μια άποψη που χαρακτηρίστηκε ως ενδιαφέρουσα από τον Πρόεδρο Πούτιν .
Μακάρι η διπλωματία και η πίεση των απλών πολιτών να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σύμπηξη ενός κοινού μετώπου για ρηξικέλευθη αντιμετώπιση αυτού του ψευδεπίγραφου ισλαμικού εκτρώματος.