Ουδέποτε το ΝΑΤΟ καταδίκασε παραβιάσεις της Τουρκίας…τώρα τους έπιασε ο πόνος

????????????????????????????????????

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Εδώ και χρόνια η Τουρκία  παραβιάζει κατάφωρα τον εναέριο χώρο  της Ελλάδας  στο Αιγαίο και δεν ακούσαμε τους εκάστοτε ηγέτες της Βορειοαταντικής Συμμαχίας να καταδικάζουν  έστω και φραστικά την Αγκυρα. Η Τουρκία κατα συρροήν και κατ’εξακολούθησην προβαίνει σε προκλητικές παραβιάσεις κυριαρχικών δκαιωμάτων των γειτόνων  της και το ΝΑΤΟ όχι μόνο καταδικάζει τέτοιες ενέργειες καθότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας αλλά ενθαρρύνει τον τούρκο παραβάτη και εισβολέα. Ειδαμε χθες από τους τηλεοπικούς δέκτες μας τον  γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ( επιστήθιο φίλο του φιλότουρκου Εσπεν Μπερθ Είντε ) να κουνά το «δάχτυλο» στη Μόσχα και να χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτές έγιναν όντως «κατά λάθος».

Πότε ευαισθητοποιήθηκε τόσο ο κ.Στόλτενμπεργκ όσο οι άλλοι ΝΑΤΟϊκοί συμμάχοι  για τις ληστρικές επιθεσεις της Τουρκίας σε άλλα κρατη μέλη του ΟΗΕ; Ποτέ.Η Τουρκία ήταν και εξακολουθεί να είναι το παραχαϊδεμένο τους τέκνο ως  ο περιφερειακός χωροφύλακας των γεωπολιτικών τους συμφερόντων  και δεν πρόκειται να χαλάσουν τις σχέσεις τους για μια Ελλάδα  ή για μια Κύπρο η οποία στενάζει εδώ και 41 χρόνια κάτω από την μπότα του τούρκου κατακτητή. Ούτε και όταν η Τουρκία βομβάρδιζε ανηλεώς τα Κυπριακά εδάφη το 1974 το ΝΑΤΟ ενοχλήθηκε για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Αγκυρα στην Κύπρο.Αντίθετα εξόπλιζε τους Αττίλες και είναι με ΝΑΤΟϊκά μαχητικά που σκόρπιζε το θάνατο στην Κερύνεια, στην Αμμόχωστο στη Μια Μηλιά  και σε ολόκληρη την επικράτεια της καθημαγμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τώρα η  Ρωσία τους έχει χαλάσει τα σχέδια  και ανέκοψε τις μεθοδεύσεις  του νεο-σουλτάνου Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία και να ανατρέψει τον σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ όπως επιδιώκουν εδω και τέσσερα χρόνια οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί σύμμαχοι τους.

Βλέπουμε τώρα έναν αμήχανο  Ταγίπ Ερντογάν, να υποδεικνύει στη Μόσχα ότι «θα χάσει πολλά αν καταστρέψει τη φιλία της με την Άγκυρα»  και να «απειλεί» πως «…μια επίθεση στην Τουρκία σημαίνει μια επίθεση στο ΝΑΤΟ…Η καλή σχέση μας με τη Ρωσία είναι γνωστή. Αλλά αν η Ρωσία χάσει μία φίλη σαν την Τουρκία, με την οποία συνεργάζεται σε πολλά θέματα, θα χάσει πολλά και θα πρέπει να το ξέρει αυτό».

Η Τουρκία αισθάνεται τώρα στο πετσί της την ταπείνωση που ένιωσαν άλλα κράτη όταν η ίδια παραβίαζε τα κυριαρχικά τους δικαιώματα με σκαιότατες επεμβάσεις και επιδρομές.

Δεν είδαμε τον υπερευαίσθητο  γ.γ. του ΝΑΤΟ να αντιδρά όταν η Τουρκία παραβίαζε την Κυπριακή ΑΟΖ κάνοντας έρευνες για υδρογονάνθρακες στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, ούτε και για τα εγκλήματα που διαπράττει βομβαρδίζοντας ανηλεώς κούρδους αμάχους επικαλούμενη την πάταξη της τρομοκρατίας.

Και ενώ η Τουρκία ( τεκμηριωμένα πλέον και με στοιχεία) ενισχύει μαζί με τη Σαουδικη Αραβία και το Καντάρ τους τζιχαντιστές και το χαλιφάτο του τρόμου, έχει ενοχληθεί και κρύβεται πίσω από τις γερές πλάτες του ΝΑΤΟ καταδικάζοντας την Ρωσία επειδή επιδιώκει να εκκαθαρίσει  την περιοχή απο τους πραγματικούς τρομοκράτες.

Η Ρωσία με τη στάση της στην περιοχή κατόρθωσε όχι μόνο να ανακόψει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας και των ΗΠΑ αλλά να ρίξει και τις μάσκες της υποκρισίας  τους ότι δήθεν πολεμούσαν το ISIS ενώ αυτοί τους δημιούργησαν και τους στηρίζουν μέσω διαφόρων μορφωμάτων όπως είναι ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός ή άλλες αντικυβερνητικές οργανώσεις δικην Παρατηρείων που μάχονται για την βίαιη απομάκτυνση του Ασαντ όπως έγινε στη Λιβύη και σε άλλες χώρες της περιοχής.