Οι ρωσικές δυνάμεις κτυπούν ανηλεώς θέσεις ισλαμιστών αποκόπτοντας την πρόσβαση τους προς την Τουρκία

Oι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει τις τελευταίες δύο ημέρες τους βομβαρδισμούς τους στην περιοχή της τουρκικής μειονότητας της Συρίας, τους Τουρκομάνους, βόρεια της Χομς από θαλάσσης με land attack βλήματα cruise από ξηράς με πυροβολικό και άρματα μάχης του συριακού Στρατού που διοικούνται από Ρώσους αξιωματικούς και μαχητικά αεροσκάφη Su-24 και Su-25.moscva-su 30

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ρωσικό Γενικό Επιτελείο θα αναπτύξει στη Συρία, άρματα μάχης Τ-90 και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi 28.

Σκοπός των ρωσικών δυνάμεων ήταν να αποκόψουν τον εφοδιασμό και εξοπλισμό των ισλαμιστών και Τουρκομάνων στην περιοχή Bayirbucak από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο Ömer Abdullah, διοικητής της Τουρκικής μειονοτικής Ταξιαρχίας “Sultan Abdulhamid Han” που μάχεται κατά του συριακού Στρατού δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις κτυπούν σφοδρά τα τουρκομανικά χωριά νότια της Λαττάκεια.

Ο Abdullah δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί είχαν απίστευτη ένταση αφού οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν με πυραύλους cruise από τα πλοία τους (κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει εδώ) με πυροβολικό αλλά και με άρματα μάχης!11209539_1039340656098254_8072706854911453003_n

“Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο βομβαρδισμό από την αρχή του πολέμου στη Συρία” είπε και πρόσθεσε ότι ολόκληρη η ακτή της Συρίας είναι υπό ρωσικό έλεγχο.

Επιπλέον, ο Abdullah κατηγόρησε τον Άσαντ ότι έδωσε τον πλήρη έλεγχο της Μεσογειακής ακτής της χώρας στις ρωσικές δυνάμεις.

“Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν όλα τα μέτωπα και προσβάσεις από τη Λαττάκεια” είπε ο Abdullah.

Eπιπλέον, πρόσθεσε ότι η Ρωσία επιθυμεί να καταλάβει την στρατηγική τοποθεσία του Bayirbucak, όπως και του βουνού των Τουρκομάνων και ορκίστηκε να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις!

Η Τουρκομανική περιοχή Bayirbucak, στη βόρεια Λαττάκεια είναι υψίστης σημασίας για τον συριακό στρατό γιατί η Τουρκία την χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια “γεωγραφική σύνδεση” με την περιοχή Hatay στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.

Ταυτόχρονα, ο Abdullah ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει στην ευρύτερη περιοχή μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης T-72 και T-82 με τα οποία έχουν περικυκλώσει την περιοχή.

Ο διοικητής Abdullah δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Τουρκομάνων.

Ο Abdurrahman Mustafa, πρόεδρος της Συριακής ένωσης Τουρκομάνων ανέφερε μια ημέρα πριν ότι ρωσικά μαχητικά έπληξαν χωριά τουρκομάνων.

Περιοχές όπου εθνότητες Τουρκομάνων ζουν σε Χομς και Χάμα βρέθηκαν υπό σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό ανέφερε σε δήλωση του.

“Καταδικάζουμε, τη Ρωσία που δεν είναι ικανοποιημένη με την άπειρη υποστήριξη που δίνει στον Μ.Άσαντ και τώρα μας βομβαρδίζει”

Περίπου 300,000 Τουρκομάνοι ζουν στο Bayrbucak, ενώ περισσότεροι από 9,000 ζουν στα χωριά Telbise, Kanto, Zafare σε Χάμα και Χομς, περιοχές που βομβάρδιζαν οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Τα χωριά Jub Torus και Karamanlı βομβαρδίζονται ανηλεώς από τα ρωσικά μαχητικά σύμφωνα και με άλλες τοπικές πηγές οι οποίες ανέφεραν πως βρήκαν πυραύλους έξι μέτρων που δεν είχαν εκραγεί στην περιοχή και σημειώνουν πως οι πύραυλοι αυτοί προήλθαν από τα ρωσικά πολεμικά πλοία.

Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα οι τουρκικές αρχές είχαν στείλει τουρκικά φορτηγά με βοήθεια (όπλα) στο Bayırbucak όταν οι δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν το φορτίο του.

Την έναρξη πυραυλικών επιθέσεων από το Moskva με land attack βλήματα cruise είχε ουσιαστικά προαναγγείλει και ο πρώην Διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και επικεφαλής της Αμυντικής διεύθυνσης της Δούμα Vladimir Komoyedov.

‘Δεν έχει αποκλειστεί η έναρξη πυραυλικών επιθέσεων, τα πλοία μας είναι έτοιμα γι αυτό και είναι αρκετά πιθανό. Το πυροβολικό δεν μπορεί να πλήξει τους τρομοκράτες στο βάθος που κρύβονται” είπε επιβεβαιώνοντας  πληροφορίες Μ.Μ.Ε.