Νέες κυρώσεις Ε.Ε. κατά της Συρίας

Την ώρα που οι ισλαμιστές αντάρτες της ISIS αλλά και άλλων οργανώσεων όπως της al-Nusra ή της Khorasan έχουν αιματοκυλήσει τη Συρία με αμέτρητες δολοφονίες και σφαγές (συμπεριλαμβανομένων και χριστιανών) η  εν πολλές αμαρτίες περιπαισούσα  Ε.Ε. αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Συρίας!EU_4

Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν 16 μέλη της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, εξαιτίας της εμπλοκής τους στην καταστολή της εξέγερσης(!), όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγέ και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού(;) ΥΠΕΞ.

Οι νέες κυρώσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών που συναντώνται στο Λουξεμβούργο, έχουν στόχο κυρίως τη νέα κυβέρνηση του κ. Άσαντ, η οποία ορκίστηκε στις 31 Αυγούστου και στην οποία περιλαμβάνονται 11 νέοι υπουργοί.

Οι κυρώσεις αφορούν κυρίως πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στο ευρωπαϊκό έδαφος και στρέφονται ενάντια σε 16 φυσικά και δύο νομικά πρόσωπα, εξαιτίας της εμπλοκής τους στην καταστολή της «εξέγερσης» ή της έμπρακτης υποστήριξή τους στην κυβέρνηση, σημείωσε άλλη πηγή.

Προφανώς  η « εξέγερση» στην οποία αναφέρεται η Ε.Ε.  είναι οι   υποκινούμενες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία το 2011 και στα απομεινάρια  του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» πάνω στα οποία στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους οι Βρυξέλες.