Ο Γ.Εισαγγελέας συμπεριφέρθηκε με αντισυνταγματικό τρόπο στην υπόθεση Κώστα Παπακώστα

????????????????????????????????????

Στον ουσιώδη χρόνο και όχι κατόπιν εορτής μετά που επήλθε το μοιραίο και τραγικο τέλος για τον πρώην Υπουργό Αμυνας Κώστα Παπακώστα, ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας  κ. Ακης Παπασάββας είχε υπερασπισθεί με σθένος τον αείμνηστο Παπακώστα και επέκρινε τον Γ.Εισαγγελέα ο οποίος αντισυνταγματικά και αντινομικά δεν απάντουσε στο αίτημα για προεδρική χάρη.

Ο άδικος χαμός του Κ.Πακώστα , η οργή και ο θυμός της οικογένειας του θέτει επι τάπητος  το καυτό ερώτημα γιατί το αίτημα του ίδιου του πρώην ΥΠΑΜ , του Προέδρου της Δημοκρατίας των γιατρών και των δικηγόρων του δεν εισακούστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα και καθυστερούσε για μήνες ολόκληρους να απαντήσει.

Αναδημοσιεύουμε σημερα απόσπασμα συνέντευξης του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ακη Παπασάββα

στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας e-shocknews στις 24 Απριλίου του 2015 κάτω από τον τίτλο :«Μονόδρομος η παραίτηση του Γ.Εισαγγελέα μετά την σύγκρουση του με τον Πρόεδρο».Στο ερώτημα της εφημερίδας  μας«.Ποιός κατα την γνώμη σας εμποδίζει το αίτημα για απονομή προεδρικής χάρης στον Κ. Παπακώστα  καθότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημόσια τοποθετήθηκε υπέρ λέγοντας πως αναμένει από τη Νομική Υπηρεσία τα δέοντα;» , ο Ακης Παπασάββας υπογράμμιζε τα πιο κάτω:

«Στο θέμα Κώστα Παπακώστα, έχω έντονη εντονότατη την άποψη, ότι ο Κώστας Κληρίδης, δοτό όργανο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Γενικός Εισαγγελέας συμπεριεφέρθει και συμπεριφέρεται κατα συρροήν και κατ’ εξακολουθήσην με άκρως αντισυνταγματικό αντινομικό αντιδημοκρατικό τρόπο.

Για μήνες πολλούς τώρα, υπάρχει ενώπιον του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας η αίτηση του πρωην Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα για προεδρική χάρη.Συνταγματική είναι η υποχρέωση να απαντώνται τα αιτήματα των πολιτών εντός ενός μηνός.

Αντι της συνταγματικής υποχρέωσης , «η άκρα του τάφου σιωπή» του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για τοποθέτηση επι της ουσίας.Μόνο ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε δημόσια με σαφέστατη θέση ότι ανέμενε, τα της Νομικής Υπηρεσίας για να μπορέσει να δώσει την Προεδρική χάρη.

Αντι της εκ του Συνταγματος και των γενικών αρχών της έννομης τάξης και της δικαιοσύνης υποχρέωση του, ο Κώστας Κληρίδης, προέβη εδώ και πολύ καιρό στα Μ.Μ.Ε σε δηλώσεις «απείρου κάλλους» αντινομικότητας και αντιδημοκρατικότητας.

Μιλησε (!) για δύσκολη υπόθεση (ουδέν αναληθέστερον. Η Νομική Υπηρεσία είναι μόνο για τα εύκολα;)

Μίλησε και για το δήθεν πρόβλημα ότι ο Παπακώστας δεν πήγε φυλακή, αλλά είναι στο Νοσοκομείο, βρίζοντας με αυτό τον τρόπο σκαιότατα τη νοημοσύνη μας ως εαν ο Παπακώστας , διάλεξε να είναι άρρωστος και να είναι στο Νοσοκομείο…!!!

Μίλησε και για τους συγγενείς των θυμάτων (ουσιαστικά προτρέποντας….) αγνοώντας τη στοιχειώδη επιστημονική αλήθεια, ότι εδώ και καιρούς πολλούς –πάρα πολλούς, η ποινική διαδικασία ανήκει αποκλειστικά αποκλειστικά στην Πολιτεία που έχει το χρέος και το δικαίωμα της ποινικής διαδικασίας.

Με τις τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις-θέσεις, μάταια ο Πρόεδρος αναμένει τη γνωμάτευση Γενικού Εισαγγελέα και Β.Γ.Εισαγγελέα και χωρίς κανένα νομικοπολιτικό λόγο, σπέρνονται άνεμοι και αγνοείται ότι μπορεί να εγκύψουν θύελλες…

Η ζωή και η αξιοπρέπεια του Κώστα Παπακώστα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτώνται από κενοφανείς και αντινομικές λειτουργίες –δηλώσεις του Κώστα Κληρίδη.

Τα όσα λέω δεν έχουν βέβαια καμιά μα καμιά νομικοπολιτική διάθλαση από το ό,τι ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ήμουν κάθετα εναντίον για καθαρά νομικούς λόγους, εναντίον της δίωξης Κώστα Παπακώστα και Μάρκου Κυπριανού και καθώς επίσης ιδιαίτερα έντονα θεωρούσα άκρως- άκρως απαράδεκτη την αλχειμική μεταμφίεση του συνταγματάρχη Γεωργιάδη, έναν από τους βασικότερους κατηγορούμενους, σε «εκλεκτό» μάρτυρα κατηγορίας.Ολα αυτά λέχθηκαν δημόσια καθαρά και κρυστάλλινα, στον ουσιώδη χρόνο.»

(Η συνέντευξη δόθηκε στην Ανδρούλα Γκιούρωφ)