Χωρίζουν οι δρόμοι ΣΥΡΙΖΑ-Αριστερής πλατφόρμας

«Οταν κάτι δεν το αποδέχεσαι, μάχεσαι εναντίον του» ανεφερε νωρίτερα χθες στη Βουλή των Ελλήνων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιβεβαιώνοντας  ότι δημιουργούνται Επιτροπές Αγώνα κατά του Μνημονίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στην Βουλή, προκάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό να τους δαγράψει

Στην παρατήρηση ότι «έτσι μάχεσαι και κατά της κυβέρνησης», έκανε λόγο για «μεταβατική κατάσταση», ενώ στην παρατήρηση πως ο πρωθυπουργός (και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας) ως πρόεδρος της ΚΟ, μπορεί να σας διαγράψει», είπε «δεν νομίζω, υπάρχει καταστατικό του κόμματος και κανονισμός της ΚΟ. Από βουλευτές θα μας διαγράψει; Ας μας διαγράψει».tsipras-lafazanis (2)

Εξάλλου, στην κοινωνική και πολιτική συγκρότηση ενός “ενωτικού κινήματος που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη”, καλούν με δήλωσή τους στελέχη και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και συγκεκριμένα οι Λαφαζάνης Παναγιώτης (“Αριστερό Ρεύμα”), Βερναρδάκης Αλέκος (“Κομμουνιστική Ανανέωση”), Γαλάνης Νίκος (“Παρέμβαση”), Κάβουρας Δημήτρης (“Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη”), Καλτσώνης Δημήτρης (“Μαρξιστικός Σύλλογος “Γ.Κορδάτος”), Μαντάς Παναγιώτης (“ΔΗΚΚΙ”), Νταβανέλος Αντώνης (“ΔΕΑ”), Παγιάτσος Ανδρέας (“Ξεκίνημα”), Σακελλαρόπουλος Σπύρος (“ΑΡΑΝ”), Σαραφιανός Δημήτρης (“ΑΡΑΣ”), Σουάνη Μαρία (“Κομμουνιστικό Κίνημα Εργατικός Αγώνας”), Τζήμας Θέμης (“Δίκτυο Σοσιαλιστών”), Χήτας Λάμπρος (“Πρωτοβουλία των 1000”).

 Δριμεία επίθεση Ζωής σε Τσακαλώτο-Φλαμπουράρη
Σε υψηλούς τόνους και ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται η συζήτηση της συμφωνίας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον κοινοβουλετικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη να υπογραμμίζει ότι ο ισχυρισμός της προέδρου της βουλής ότι στοχοποιείται να δημιουργεί μεγάλα θεσμικά προβλήματα.ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας. Αναφερόμενη στην εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμία εξήγηση από τον υπουργό σχετικά με αυτόν τον αιφνιδιασμό».
Απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο, για το σχόλιό του περί «Ζωής θέλοντος» η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Από την Τρίτη στοχοποιήσατε εμένα προσωπικά. Δεν εξηγήσατε για την προσωπική επίθεση που μου κάνατε και δεν εξηγήσατε τον αντιδημοκρατικό τρόπο που προωθείτε. Γιατί ξεκινήσατε αυτή την στοχοποίηση. Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;».

Ως άλλη μια τακτική για να ροκανίσει το χρόνο, χαρακτήρισε την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως είπε «δεν μπορώ να καταλάβω την έλλειψη χιούμορ για αυτό το αστειάκι» (σ.σ. τη δηλωσή του έξω από το ξενοδοχείο). Και πρόσθεσε ότι οτιδήποτε άλλο δεν τον αφορά.
Για τις δηλώσεις Φλαμπουράρη περί Φρόιντ η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως «τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα και οι μυστικές υπηρεσίες, όλοι και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά».

Η αναφορά της πρόεδρου της Βουλής, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τη στοχοποιεί, γεννά θεσμικά προβλήματα, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θέμα που θα απασχολήσει τους πάντες «σε Βουλή, κυβέρνηση και στη συνείδησή μας».
Σχολιάζοντας την αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μπόνους των 50 εδρών έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα, είπε ότι «ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση κρίνεται και αν τεθεί πρόβλημα δυσαρμονίας η απάντηση είναι και πάλι ο ελληνικός λαός».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να διασφαλίσει τη σταθερότητα και το μέλλον του ελληνικού λαού και τόνισε ότι η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί απόψε, γιατί αύριο υπάρχει Eurogroup όπου θα κριθεί η στάση της ελληνικής πλευράς, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία.
Σημειώνεται ότι το πρωί ο κ. Φλαμπουράρης είχε πει για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών».
«Επί χρόνια υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια και αμφισβητείται τώρα η δημοκρατική μας ευαισθησία» υπογράμμισε.
«Προσέχει πολύ τους τύπους, μπορεί κάποιος με βάση τους τύπους να της δίνει δίκιο, αλλά η Βουλή έχει διαφορετική αντίληψη…» πρόσθεσε, διευκρίνισε όμως ότι «δεν βλέπω θετικά την πρόταση μομφής, θεωρώ ότι θα αναλογιστεί η ίδια και τις ευθύνες της με συμπεριφορά που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πτέρυγες».
Την Τρίτη δε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα για το δάνειο και το πότε θα κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή, είχε απαντήσει λέγοντας: «Δεν ξέρω εγώ αυτά τα διαδικαστικά. Εγώ ασχολούμαι με τη διαπραγμάτευση. Και Ζωής θέλοντος…».
Ο κ. Φλαμπουράρης έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα δήλωσε, λέγοντας:

«Η επιλεκτική παρουσίαση προφορικών δηλώσεων, δεν μπορεί να αποδώσει το σύνολο των σκέψεων μου. Μακριά από μένα οποιαδήποτε ψυχιατρικοποίηση ή εκχυδαϊσμός διαφορετικών απόψεων. Τα υπόλοιπα είναι θέματα που αφορούν θεσμικές διαδικασίες ή τη συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ».